Kuva: Turun Teknologiakiinteistöt

Hemsöstä Turun Teknologiakiinteistöjen enemmistöomistaja

Hemsö ostaa OP Turun Seudun Kiinteistöjen ja Eschnerska Frilasarettet -säätiön omistamat Turun Teknologiakiinteistöjen osakkeet. Kaupan jälkeen Hemsö omistaa 52,1 % Turun Teknologiakiinteistöistä ja on yhtiön suurin omistaja.

Kuva: Turun Teknologiakiinteistöt

Kiinteistösijoitusyhtiö Hemsö ostaa OP Turun Seudun Kiinteistöt Oy:n sekä Eschnerska Frilasarettet -säätiön osuudet Turun Teknologiakiinteistöt Oy:stä. OP Turun Seudun Kiinteistöt on omistanut 6,3 % ja Eschnerska Frilasarettet -säätiö 1,7 % yhtiöstä.

Kaupan jälkeen Hemsö omistaa 52,1 % Turun Teknologiakiinteistöistä. Muut omistajat ovat Turun kaupunki 38,4 %:n osuudellaan ja Turun ammattikorkeakoulu 9,5 %:n osuudellaan. Kauppa on ehdollinen ja edellyttää Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksyntää.

Hemsö on ruotsalainen kiinteistösijoitusyhtiö, jonka suurin omistaja on Ruotsin valtion eläkerahasto AP3.

– Turku on voimakkaasti kehittyvä kaupunki ja yksi Suomen kolmesta keskeisestä kaupunkikeskuksesta. Kaupungilla on vahvat ja vakiintuneet toimialat, joille se on luonut erinomaiset toimintaedellytykset. Haluamme osaltamme tukea tätä myönteistä kehitystä ja vahvistaa strategista kumppanuuttamme Turun kaupungin kanssa, Leinonen sanoo.

– Turun Teknologiakiinteistöt on ollut menestystarina, jolla on vastaisuudessakin merkittävä rooli Turun vetovoimaisuuden kehittämisessä, Hemsön maajohtaja Jarkko Leinonen sanoo.

– Olemme yksi Turun Teknologiakiinteistöjen perustajaosakkaista ja tunnen suurta ylpeyttä siitä, mitä yhtiö on saanut aikaan. Sen vaikutus Kupittaan alueen ja yleisemminkin Turun alueen elinvoimaisuuden parantamisessa on kiistaton. Yhtiöllä on edelleen suuria suunnitelmia toimintansa ja toimialueensa kehittämiseksi ja olen niistä iloinen. Hankkeet ovat kuitenkin niin suuria, että pankin mahdollisuudet olla niitä osaltaan pääomittamassa ovat rajalliset. Siksi luopuminen osakkeista on tässä tilanteessa kaikille osapuolille hyvä ratkaisu, Turun Seudun Osuuspankin toimitusjohtaja Petteri Rinne toteaa.

Myös Eschnerska Frilasarettet -säätiö on ollut alusta asti mukana rakentamassa yhtiötä. 

– Hemsö on Teknologiakiinteistöille erinomainen enemmistöomistaja, koska sillä on halua ja kykyä panostaa yhtiön tulevaisuuteen ja siten koko Turun talousalueen elinvoiman vahvistamiseen, säätiön toimitusjohtaja Henrik Karlsson sanoo. 

– Hemsö on jo tehnyt merkittäviä investointeja Turkuun ja on sitoutunut kaupungin pitkäjänteiseen kehittämiseen. Olemme iloisia siitä, että Hemsö näkee Teknologiakiinteistöt tärkeänä toimijana alueella ja haluaa panostaa yhtiöön entisestään, Turun kaupungin kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen toteaa.

Turun Teknologiakiinteistöt Oy on vuonna 2010 perustettu Turun Tiedepuiston alueella toimiva kiinteistösijoitusyhtiö. Yhtiö omistaa noin 150 000 neliömetriä vuokrattavaa pinta-alaa Tiedepuiston ja Itäharjun alueella. 

Yhtiön suurimmat vuokralaiset ovat Turun ammattikorkeakoulu, Turun yliopisto, Turun kaupunki, Turku Energia, Åbo Akademi, Biovian ja Verohallinto.