Kuva: helvar.com/fi

Helvarilta lahjoitus älyrakennusten opetukseen ja tutkimukseen

Valaistusteknologiayritys Helvarilla on tänä vuonna 100-vuotisjuhlat. Sen kunniaksi yritys on tehnyt lahjoituksen Aalto-yliopiston älykkään talotekniikan ja älyrakennusten opetuksen ja tutkimuksen kehittämistyöhön.

Kuva: helvar.com/fi

– Helvar on älykkään valaistuksenohjauksen ja älyrakennuksia varten tuotetun analytiikan edelläkävijä. Kehitystyömme tuloksena esimerkiksi valaistussensorien tuottamaa tietoa voidaan jalostaa älyrakennusten rakennusautomaatiojärjestelmiä ja niiden sujuvaa yhteistoimintaa varten, sanoo Helvarin toimitusjohtaja Adel Hattab.

– Olen ilahtunut voidessamme tukea alan opetusta ja älyrakennuksen kokonaisuutta ymmärtävien osaajien kouluttamista ja tutkimustyötä. Meille lahjoitus ja yhteistyö Aalto-yliopiston kanssa merkitsee erityisesti juuri alan viimeisimmän tietotaidon vaihtoa sekä oman osaamisemme jakamista. Näin tulevaisuuden osaajien koulutus kohdistuu juuri ihmiskeskeisten ja ekologisten älyrakennusten kehittämiseen, suunnitteluun ja toteutukseen, Hattab toteaa.

Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulun älykkäiden rakennusten opetuksen ja tutkimuksen laajentamista varten on perustettu lahjoitusvaroin tohtorikoulu. 

Älyrakennusten opetus ja tutkimus keskittyvät Aalto-yliopistossa käyttäjäkeskeisyyteen, autonomisiin itseoppiviin järjestelmiin, digitalisaation tuomiin uusiin toimintatapoihin sekä integraatioihin talotekniikan, ICT-järjestelmien, energiaverkkojen sekä liikenteen välillä.