Havainnekuva: Arkkitehtuuritoimisto B&M Oy/AINS

Hartela rakentaa 359 Hoas-asuntoa Keski-Pasilaan

Hartela aloittaa Hoas Huipun rakentamisen Helsingin Keski-Pasilaan syyskuussa. Kohteeseen tulee kolme 14–17 -kerroksista torni­taloa ja kolme 7-kerroksista lamelli­taloa opiskelijoiden käyttöön. Valmista on vuonna 2026.

Havainnekuva: Arkkitehtuuritoimisto B&M Oy/AINS

Huipun opiskelija-asunnot ovat pääasiassa yksiöitä. Asukkaille on asuntojen lisäksi tarjolla moni­puoliset yhteis­tilat, saunat, katto­pihat ja pyörä­parkit. Kortteliin tulee lisäksi Hoasin uusi toimisto, pysäköinti­tilaa autoille, ravintola sekä vuokrattava liikehuoneisto.

Koko Huippu-korttelin laajuus on 16 000 kerrosneliömetriä.

– Hanke on Hartela Etelä-Suomen historian suurimpia rakennus­hankkeita ja vahvistaa Hartelan jalan­sijaa urakka­tuotannossa Etelä-Suomessa, tuotanto­johtaja Janne Alakomi Hartela Etelä-Suomesta toteaa.

– Opiskelija-asuminen on murroksessa. Hoasin Huippu vastaa kasvaneisiin odotuksiin kotia ja yhteis­tiloja kohtaan. Etä­opiskelu on yksi keskeinen muutos­voima. Lisäksi palveluiden läheisyys ja erinomaiset liikenne­yhteydet ovat kasvavia perus­vaatimuksia, Hoasin toimitusjohtaja Matti Tarhio sanoo.

Hankkeen arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtuuritoimisto B&M Oy, rakenne- ja akustiikka­suunnittelusta A-Insinöörit, LVIA-suunnittelusta Ramboll Finland Oy ja sähkö­suunnittelusta Insinööritoimisto Leo Maaskola Oy. Hankkeessa työskentelevät myös sprinkleri­suunnittelijana Paloff Oy ja palo­konsulttina Jensenhughes Oy.  Kohteen valo­taiteen tekee LITEdesign Oy ja sisustus­suunnittelun Franz Oy.