Havainnekuva: Jatke

Jatke rakentaa TA-Yhtiöille 251 asuntoa Espoon Sepänkallioon

Jatke Uusimaa Oy rakentaa TA-Yhtiöille Espoon Suurpellon Sepänkallioon kaksi kohdetta, joista toisessa on 110 ARA-vuokra-asuntoa ja toisessa 141 asumisoikeusasuntoa. Valmista on vuoden 2026 alussa.

Havainnekuva: Jatke

Espoon Suurpeltoon Gerkinkartano 2:een tulee 6-kerroksinen asuintalo, jossa on 110 ARA-vuokra-asuntoa ja liiketila, joka voidaan tarvittaessa jakaa useammaksi tilaksi. Kohteen bruttoala on 9711 neliömetriä.

Samaan kortteliin Hehkutie 1:een rakennetaan kolmen 7-kerroksisen talon asumisoikeusyhtiö, johon tulee 141 asuntoa. Kohteen bruttoala on 13 222 neliömetriä.

Hehkutie 1:n lämmöntarve tuotetaan maalämmöllä ja Gerkinkartano 2 liitetään kaukolämpöverkkoon. Katoille sijoitetaan aurinkopaneeleja, joiden tuottamalla sähköllä katetaan pääosa ilmanvaihdon konehuoneiden sähköntarpeesta. Molempiin taloihin toteutetaan viilennys maakylmällä.

Molempien yhtiöiden yhteiskäytössä on 5 talosaunaa, 2 kerhotilaa, 2 korttelipesulaa ja useampi kuivaushuone. 185-paikkainen autohalli tulee pihakannen alle.

– Yli kaksi vuotta kestävä ja arvoltaan yli 50 miljoonan euron hanke tarjoaa mittavan määrään työtä sekä meille että kumppaniverkostollemme, Jatke Uusimaa Oy:n toimitusjohtaja Janne Mönkkönen toteaa.

– Rakennettavat asumisoikeus- ja vuokrataloyhtiö ovat merkittävä kokonaisuus Espoossa myös TA:n asuntotarjonnan näkökulmasta, TA-Rakennuttaja Oy:n rakennuttajapäällikkö Jukka Rasmus sanoo. TA-Yhtiöillä on kaikkiaan yli 20 000 asuntoa eri puolella Suomea.