Kuva: oulunenergia.fi

Destia ostaa Oulun Energia Urakointi Oy:n

Kuva: oulunenergia.fi

Yrityskaupan on tarkoitus vahvistaa Destian energialiiketoimintaa sekä telematiikan ja liikenneinfran liiketoimintaa, johon kuuluvat esimerkiksi muuttuvat nopeus-, varoitus- ja tiedotusopastemerkit, tiesääasemat sekä liikenteen seurantakamerat. Kaupan myötä Destiasta tulee sen mukaan yksi Suomen merkittävimpiä energiaverkkojen rakentajia. Destia on yksityinen yritys, jonka omistaa Ahlström Capital Oy.

Kaupassa Oulun Energia Urakointi Oy:n nykyiset asiakkuudet ja sopimukset tulevat jatkumaan muuttumattomana.

– Energia-ala on voimakkaassa murroksessa, ja näemme siinä kasvun mahdollisuuksia. Olemme jo muutaman vuoden ajan kehittäneet liiketoimintaamme sähköverkoissa, uusiutuvassa energiassa ja sähkökulkuneuvojen lataamisessa. Oulun Energia Urakointi Oy:n palveluportfolio ja osaava henkilöstö täydentävät ja vahvistavat entisestään liiketoimintaamme energiasektorilla, telematiikassa ja alueellisesti erityisesti Pohjois-Suomessa, sanoo Destian toimitusjohtaja Tero Kiviniemi.

– Oulun Energia keskittyy uuden strategiansa mukaisesti energiantuotannon, kaukolämmön ja sähkönsiirron kehittämiseen sekä kiertotalouteen uutena liiketoimintana. Olemme tyytyväisiä, että Oulun Energia Urakointi Oy:n toimintaa jatkaa luotettava yhtiö, joka kehittää liiketoimintaa edelleen paikallisesti, Oulun Energia -konsernin toimitusjohtaja Juha Juntunen sanoo.