Kuva: granlund.fi

Granlundin liikevaihto viime vuonna 103 miljoonaa euroa

Kuva: granlund.fi

Vuonna 1960 aloittaneen Granlundin toimialoja ovat talotekninen suunnittelu, energia- ja kiinteistöalan konsultointi, rakennuttaminen ja valvonta, isännöinti sekä kiinteistöjohtamisen ohjelmistot.

– Korona muutti markkinaa, mutta pystyimme erityisosaamisellamme kompensoimaan perusinvestointien hidastumisen. Hyvät kanta-asiakkuudet, jatkuvien palvelujen ja ohjelmistojen vahvistuminen sekä vilkas toiminta etenkin suurimmissa alueyhtiöissämme johti siihen, että vuosi saatiin paremmin pakettiin kuin keväällä osattiin odottaa, toimitusjohtaja Pekka Metsi sanoo.

Granlundin uusi strategia lanseerattiin keväällä 2020. Tavoitteena on parantaa alan tuottavuutta ja toimintamalleja, panostaa ympäristövastuullisiin ratkaisuihin, olla alan paras työpaikka sekä kansainvälistyä. Tavoitteena on myös 200 miljoonan euron liikevaihto vuonna 2025. Viime vuonna konserni laajeni neljällä yrityskaupalla.

Granlund sijoitti vuonna 2020 innovaatio- ja kehitystoimintaan 6,1 miljoonaa euroa, joka on noin 6 % konsernin liikevaihdosta.  Toiminnassa korostuivat uusien teknologioiden soveltaminen sekä datan virtaaminen ja hyödyntäminen koneoppimisen ja tekoälyn avulla. Digital Twin -ratkaisut olivat yksi tärkeimmistä kehitysalueista.

Vuonna 2015 aloittanut Granlund Consulting Oy on sulautettu emoyhtiöön tämän vuoden alussa. Granlundin mukaan muutoksen tavoitteena on panostaa vahvemmin jatkuviin palveluihin, energiaratkaisuihin sekä tuottavuuden kehittämiseen datan avulla. Samalla talotekniikan roolia halutaan vahvistaa rakennusprosessissa.