Kuva: Climecon

Climeconin seinähajottajille kunniamaininta kansainvälisessä muotoilukilpailussa

Ilmanvaihdon laitteita valmistavan Climecon Oy:n ja sisustusarkkitehti Teemu Saukkosen yhteistyössä kehittämä hajottajien VIVA-mallisto on saanut kunniamaininnan European Product Design Award -kilpailussa.

Kuva: Climecon

European Product Design Award, EPDA, palkitsee tuotteita, joiden käytännöllinen ja hyvin mietitty muotoilu parantaa arjen elämää. Kisassa on 18 sarjaa, muiden muassa lapsille suunnatut tuotteet, opetus, valaistus, lifestyle ja matkailu, ulkoilu ja liikunta, pakkaukset, liikenne sekä toimistojen varustus. Sarjojen voittajien valinnan lisäksi jaetaan kunniamainintoja.  

Kunniamaininnan saaneen VIVA-malliston muotoilussa on Climeconin mukaan keskeistä, kuinka samannäköisten tulo- ja poistoilmahajottajien linjaa voidaan jatkaa ei-toiminnallisten säleiden avulla suuremmiksi ja näyttävämmiksi kokonaisuuksiksi. Tavoitteena on viimeistellä tilat visuaalisesti, myös saneerauskohteissa, joissa olemassa olevat rakenteet ja kanavistot usein rajoittavat suunnittelua.

Saukkosen muotoilun pohjalta Climeconin sisäilma-asiantuntijat suunnittelivat laitteiden teknisen toiminnan. Mallistossa on Climeconin mukaan innovatiivisia ominaisuuksia, kuten laaja ilmavirran suuntaus sekä asennusta ja huoltoa nopeuttava  etusäleen kiinnitysmekanismi. 

– VIVA soveltuu esimerkiksi moderneihin toimistoihin, hotelleihin ja liiketiloihin ja sen tyylikäs, ajaton muotoilu on kerännyt kiitosta muun muassa arkkitehtisuunnittelijoiden ja sisutusarkkitehtien keskuudessa, ilmanvaihtosuunnittelijoiden lisäksi, kertoo Climeconin tuotepäällikkö Pekka Huhtela

–Meillä Suomessa arkkitehti- ja sisustusarkkitehtisuunnittelu ovat erittäin korkealla tasolla ja mahdollisuudet osaamisen puolesta lähes loputtomat. VIVA-mallisto tarjoaa suunnittelijoille uuden työkalun viimeistellä tiloja niin visuaalisesti kuin teknisestikin. Tuote on mielestäni omassa genressään täysin poikkeuksellisen hieno, sellainen, joka viimeistelee kohteen kuin kohteen, Teemu Saukkonen toteaa.