Kuva: Jaana Ahti-Virtanen

Cramolla työmaiden olosuhdehallinnan kisa

Rakennuskonevuokraamo Cramo on käynnistänyt Vuoden olosuhdehallinnan kohde -kilpailun rakennusalan yrityksille. Voittajaksi valitaan työmaa, jossa hallitaan kosteus ja pöly ja edistetään turvallista rakentamista.  

Kuva: Jaana Ahti-Virtanen

Cramon ensimmäisen Vuoden olosuhdehallinnan kohde -kilpailun osallistumisaika kestää 17. lokakuuta asti. Kilpailu on avoinna kaikille Suomessa toimiville rakennusalan yrityksille. Kisaan voi ilmoittaa yhden kohteen tai työmaan, joka on meneillään kilpailuaikana. Finaaliin valitaan viisi yritystä, joiden työmailla raati tekee arviointikäynnin. Voittaja ja finaaliin päässeet julkistetaan joulukuun alussa. 

– Olosuhdehallinnan kokonaisuus on keskeinen osa turvallista ja läpinäkyvää rakentamista. Haluamme kilpailun avulla kiinnittää huomiota esimerkiksi siihen, miten olosuhdehallinnan suunnitelmat on tehty ja miten loppudokumentointi tullaan hoitamaan. Kysymme, miten seuranta on järjestetty kohteessa, onko esimerkiksi käytössä mittausmenetelmiä ja muita seurantatyökaluja. Tiedustelemme lisäksi, miten sääsuojaus on tehty, jos sitä on kohteessa vaadittu. Arvioimme olosuhteiden vaihteluun ja poikkeuksiin varautumista esimerkiksi vesivahingon sattuessa. Tarkastelemme myös työmaan yleistä siisteyttä, kertoo Cramo Finlandin toimitusjohtaja Tuomas Myllynen.