Kuva: Arkkitehtitoimisto AR-Vastamäki

Bravidalta Sastamalan uuden Prisman talotekniikka

Bravida suunnittelee ja asentaa Sastamalan keskustaajamaan rakennettavan uuden Prisman koko talotekniikan palveluna. Rakennuttajana toimiva Pirkanmaan Osuuskauppa on valinnut hankkeen pääurakoitsijaksi YIT:n. Kyseessä on hankekehityskohde, joka rakennetaan S-ryhmän Pirkanmaan Osuuskaupalle avaimet käteen -palveluna.

Kuva: Arkkitehtitoimisto AR-Vastamäki

Sastamalan Prisman on määrä valmistua toukokuussa 2022. Rakennus on pinta-alaltaan 8106 kerrosalaneliömetriä, ja sen tilavuus on 59 090 kuutiota. 

– Tarjoamme asiakkaillemme uuden Prisman myötä erittäin laajan päivittäistavaravalikoiman ja sen rinnalle arjen asiointia helpottamaan monipuolisen käyttötavarapuolen sekä huoltoasemapalvelut. Uuden Vammalantien jatkeen ansiosta kaupan saavutettavuus on erinomainen molempien sisäänajoväylien suunnasta, sanoo Pirkanmaan Osuuskaupan liikepaikkojen kehittämispäällikkö Raino Pesu.

YIT on aloittanut rakentamisen KVR-urakan huhtikuussa. Bravidan ja YIT:n välinen sopimus sisältää rakennuksen talotekniikkaratkaisujen eli sähkön, LVI:n, jäähdytyksen, sprinklerien ja taloautomaation suunnittelun sekä toteutuksen.

Rakennuksen lämmitys ja jäähdytys toteutetaan maalämmöllä. Kaupan energiatehokkuutta parantaa myös lauhdelämmön talteenotto.

– S-ryhmän tavoitteena on olla hiilinegatiivinen vuoteen 2025 mennessä. Kiinnitämme kaikessa rakentamisessa huomiota energiatehokkuuteen, ja suunnittelemme kohteemme sitä silmällä pitäen. Haluamme myös valmiuden rakennuttaa kaupan katolle energiatehokkuutta edelleen parantavat aurinkopaneelit. Bravida tekee sähköliitokset valmiiksi, Raino Pesu kertoo.

– Varmistamme, että talotekniikan suunnitelmat ja asennustyöt sujuvat rakennuttajan ja pääurakoitsijan määrittämässä aikataulussa. Rakentaminen vaatii aikataulun lisäksi erityistä tarkkuutta myös siksi, että tontilta poistetaan vanhaa tekniikkaa, kertoo Bravidan yksikön johtaja Mikko Oksanen.

– Projektissa korostuvat avoimuus ja keskinäinen luottamus hankkeen avaintoimijoiden kesken. Suunnitteluvaiheen lisäksi varsinainen urakointivaihe työllistää 15–20 ammattilaistamme, Oksanen toteaa.