Havainnekuva: Arkkitehdit Hannunkari & Mäkipaja Oy

Avara rakentaa Keski-Pasilaan 100 vuokra-asuntoa

Avara toteuttaa Senaatilta ostamalleen alueelle Keski-Pasilan Ratapihakortteleihin 2 asuinrakennusta, joihin, joihin tulee 44 kohtuuhintaista lyhyen korkotuen ARA-vuokra-asuntoa sekä 56 markkinaehtoista vuokra-asuntoa. Rakennustöiden on tarkoitus käynnistyä keväällä 2023 ja uusien asuntojen on arvioitu valmistuvan vuoden 2025 aikana. 

Havainnekuva: Arkkitehdit Hannunkari & Mäkipaja Oy

Senaatti-kiinteistöt ja Avain Yhtiöt Oy tekivät marraskuussa 2022 kiinteistökaupan Pasilan Ratapihakortteleiden alueella sijaitsevasta keskustatoimintojen korttelialueesta. Kauppahinta oli noin 22 miljoonaa euroa. 

Avaran uudiskohteet sijoittuvat Triplan pohjoispuolelle kortteliin 17110, johon rakennetaan Avaran vuokra-asuntojen lisäksi omistusasuntokohde sekä pitkän korkotuen vuokra-asuntoja. Naapurustoon on suunniteltu myös päiväkotia ja koulua. 

 – Nämä uudiskohteet ovat osa Avaran omaa hankekehitystä, ja olemme myös vastanneet korttelia palvelevan pysäköintilaitoksen suunnittelusta. Kohteisiin tulee A-energialuokan vuokra-asuntoja, joiden kokoluokka vaihtelee yksiöistä kolmioihin, kertoo Avaran liiketoimintajohtaja Tuomas Rantsi.

Ratapihakortteleihin toteutettavista asunnoista 44 tulee kohtuuhintaiseen asumiseen sijoittavan Avara Vuokrakodit I Ky -rahaston asuntoportfolioon. Loput 56 asuntoa tulevat osaksi Avara Residential Fund II -rahastoa, joka sijoittaa markkinaehtoiseen vuokra-asumiseen Suomen kasvukeskuksissa. Molempien rahastojen suurimpina sijoittajina ovat ammattimaiset institutionaaliset sijoittajat.

–  Uskomme vahvasti vuokra-asuntojen kysyntään Keski-Pasilan alueella nyt ja pitkälle tulevaisuudessa. Harva asuinalue pystyy tarjoamaan näin loistavaa sijaintia, monipuolisia liikenneyhteyksiä sekä kattavia palveluita,  Avaran sijoitusjohtaja Harri Retkin toteaa.