Joensuun virastotalo on peruskorjattu

Senaatti-kiinteistöt on toteuttanut 22 miljoonaa euroa maksaneen peruskorjauksen Joensuun virastotalossa, jonka yhteydessä rakennus on muutettu 10 viraston yhteiseksi työympäristöksi.

Rakennukseen on toteutettu valtion toimijoiden yhteinen asiakaspalvelu, yhteiskäyttöinen kokous- ja aulapalvelualue sekä työtiloja ja työkahvilat. 

Uudistetun virastotalon toimistotilojen käyttäjiksi tulevat Palkeet, Pohjois-Karjalan ELY-keskus ja TE-toimisto, Tulli, Itä-Suomen Aluehallintovirasto, Digi- ja väestötietovirasto, Maanmittauslaitos, Taiteen edistämiskeskus, Business Finland ja Kilpailu- ja kuluttajavirasto. Tiloissa tulee työskentelemään noin 600 henkilöä. 

– Joensuun uusi virastotalo on osa valtion palvelu- ja toimitilaverkkouudistusta. Uudistuksen tavoitteena on koota valtion käyntiasiointi yhteisiin asiakaspalvelupisteisiin 2020-luvun aikana. Samalla tehostetaan myös valtion tilankäyttöä, kun virastot muuttavat yhteiskäyttöisiin toimistotiloihin. Joensuu on ensimmäinen, jossa uudistusta on viety eteenpäin tässä laajuudessa, valtiovarainministeriön kehittämisjohtaja Marko Puttonen toteaa.

Peruskorjauksessa on uusittu vuonna 1990 valmistuneen rakennuksen ilmanvaihto, sähköt, vesi- ja viemäriputket sekä rakennuksen salaojat, perustusten kosteuseristykset, vesikatot ja ikkunat. Lisäksi on parannettu ääniseristystä, akustiikkaa ja lämpöolosuhteita.

Rakentamisen kokonaiskustannukset ovat 22 miljoonaa euroa. Tilat on suunnitellut Arcadia Oy Arkkitehtitoimisto, ja pääurakoinnista on vastannut WSP Finland Oy.