Kuva: equa.se

Energiasimuloinnin EQUA MagiCAD Groupille

Kiinalaisen rakennusohjelmistojen kehittäjä Glodonin suomalainen tytäryhtiö MagiCAD Group Oy on hankkinut enemmistöosuuden EQUA Simulation Ab:ssa. EQUA Simulation on energiasimulointiohjelmisto IDA Indoor Climate and Energyn kehittäjä. 

Kuva: equa.se

– Yhdessä EQUA:n kanssa pystymme tarjoamaan asiakkaillemme innovatiivisia ratkaisuja, joiden avulla on mahdollista minimoida rakennusten LVIS-järjestelmien hiilijalanjälki ja optimoida niiden käytönaikainen energiankulutus, MagiCAD Groupin toimitusjohtaja Jukka Nyman sanoo.

 – Uskomme, että uuden kumppanimme avulla voimme tuoda aiemmin erikoisalaksi mielletyn energiasimuloinnin talotekniikkasuunnittelun valtavirtaan. Uskommekin, että suunnittelu- ja kunnostusratkaisuja tullaan enenevässä määrin tekemään tieteeseen nojaten sen sijaan, että niitä ohjaisivat totutut toimintamallit ja alimitoittamisen pelko, EQUA Simulation AB:n toimitusjohtaja Per Sahlin toteaa.

EQUA Simulation AB on perustettu vuonna 2001, ja sen pääkonttori on Tukholmassa. EQUA:n kehittämä IDA Indoor Climate and Energy  eli IDA ICE -ohjelmisto mallintaa rakennuksen, sen sisältämät järjestelmät ja niiden hallinnan.