DHL:n Sipooseen tuleva logistiikkakeskuksen KVR-toteuttajana toimii Fira. Keskus valmistuu vuonna 2024. Kuva: Are

ARE:lle urakka Sipoossa ja puitesopimus Turussa

ARE valittiin DHL:n uuden Sipooseen tulevan logistiikkakeskuksen LVIS-urakoitsijaksi. ARE sai myös 2-vuotisen puitesopimuksen Turun kaupungin aikaveloituksella toteutettavista sähköteknisistä töistä.

DHL:n Sipooseen tuleva logistiikkakeskuksen KVR-toteuttajana toimii Fira. Keskus valmistuu vuonna 2024. Kuva: Are

DHL:n Sipooseen tulevan logistiikkakeskuksen KVR-toteuttajana toimii Fira, joka valitsi ARE:n talotekniikkakumppanikseen.

–  Tähänkin hankkeeseen ARE pystyi tarjoamaan rakennukselle pitkän elinkaaren tuottavan talotekniikan kokonaispaketin, ja sen myötä lisäarvoa kumppaneillemme. Isommilla kokonaisuuksilla pystymme varmistamaan kustannustehokkaan ja laadukkaan toteutuksen, ARE:n yksikönjohtaja Mikko Räsänen sanoo.

Noin 44 000 neliön toiminnaltaan hiilineutraali logistiikkakeskus koostuu korkeavarastosta ja toimistotiloista. Kohteelle tavoitellaan BREEAM NC 2016 -ympäristösertifioinnin Outstanding-tasoa ja käyttäjien terveyden ja hyvinvoinnin huomioonottavaa WELL Core Gold -sertifiointia. 

Logistiikkakeskuksen rakennustyöt alkoivat kesällä 2022, ja kohde on valmis vuonna 2024.

ARE:n ja Turun kaupungin 2-vuotinen puitesopimus käsittää noin 800 Turun kaupungin omistamaa rakennusta, aluetta ja vuokrakohdetta. Sopimuskausi alkoi 1.12.2022, ja sopimuksessa on 2 vuoden optio jatkoyhteistyölle. 

Aikaveloituksella tehtävät sähkötekniset työt koskevat sähköjärjestelmien laitteiden ja laiteasennusten rakennus-, korjaus-, huolto- ja ylläpitotöitä.

– Heti yhteistyön aluksi pääsemme tekemään energiasäästöä tuottavia valaisinuudistuksia, kun vanhoja loisteputkivalaisimia aloitetaan vaihtamaan energiatehokkaisiin LED-valaisimiin, ARE:n toimialapäällikkö Juuso Peri kertoo.

– Sopimus on ARE:lle erittäin merkittävä, ja pääsemme myös työskentelemään tärkeissä turkulaisissa kohteissa. Näillä näkymin kohteet tulevat työllistämään parikymmentä arelaista, ARE:n yksikönjohtaja Lassi Kulo toteaa.