Kuva: Mikko Nikkinen

Kempillä Ukrainaan lähtevien kamiinoiden hitsaustalkoot

Kaarihitsauslaitteiden Kemppi järjestää 4. tammikuuta 2023 kamiinoiden hitsauspäivän, johon on kutsuttu Lahden seudun yrityksiä. Järjestämällä hitsauspäivän Kemppi vastaa LUT-yliopistonhaasteeseen auttaa ukrainalaisia. Kamiinoilla voidaan lämmittää asuntoja ja valmistaa ruokaa. 

Kuva: Mikko Nikkinen

Lähialueen yritykset VS-Welding Oy, Speweld Service Oy, Halton Marine Oy, Peikko Finland Oy ja Kouvolan Ammattiopisto Oy, Eduko vastasivat Kempin talkookutsuun ja osallistuvat hitsauspäivään. Kempin mukaan LUT-yliopiston haasteeseen on osallistunut jo yli 30 yritystä ympäri Suomea.   

– Tilanne Ukrainassa on erittäin haastava Venäjän iskujen aiheuttamien tuhojen seurauksena. Sähkön ja lämmönjakelun häiriöt ovat mittavia. Valmistamalla kamiinoja voimme helpottaa ihmisten arkea sodan keskellä. Tämä on ainutlaatuinen projekti, jossa on kunnia olla mukana, sanoo Kemppi Oy:n Suomen myynnistä vastaava johtaja Aarno Laine.

LUT:n kamiinahaaste on yliopiston konetekniikan opiskelijoiden sekä henkilökunnan projekti, jossa kamiinat valmistetaan osana kurssien harjoitustöitä. Nyt hitsauspäivän järjestävä Kemppi osallistui myös yliopiston projektiin lähettämällä hitsaajan Lappeenrantaan kahdeksi päiväksi.