Lohja 700 vuotta: hotelli, aurinkovoimala ja datakeskus suunnitteilla

Lohja täyttää tänä vuonna 700 vuotta. Suurseudun Osuuskauppa ja Wasa Group suunnittelevat Lohjan keskustaan isoa hotellia, Helen Oy suunnittelee Lohjan Jönsböleen 10 megawatin aurinkopuistoa ja Hyperco Oy datakeskusta aurinkopuiston lähelle.

Kesäkuussa 2022 Gasum avasi Lohjalla voimalan, joka tekee jätevesistä, biojätteistä ja lietteestä biokaasua teollisuuden ja liikenteen käyttöön.    

– Mahtavaa aloittaa 700-vuotisjuhlat näin hienossa tilanteessa. On myös suuri ilo ja kunnia viettää juhlavuotta kaupungissa, josta tykkäävät niin asukkaat, yritykset, mökkiläiset kuin matkailijatkin, sanoo kaupunginjohtaja Pasi Perämäki.  

Lohjalla perustettiin viime vuonna yli 250 uutta yritystä. Kaikkiaan yrityksiä on 4500.

– Elinvoimainen kaupunki, loistava logistiikka ja valmiit verkostot luovat hyvät edellytykset menestyvälle liiketoiminnalle Lohjalla, Puistosalo toteaa.

Lohjan matkailupäällikön Jannika Joutsenniemen mukaan Lohjan tavoite on olla myös yksi Suomen suosituimmista etelän lomakohteista. 

– Haluamme olla elämyksellinen ja kestävä lähilomapaikka asukkaille ja vierailijoille sekä sukellus suomalaiseen tapaan nauttia elämästä ja Suomen neljästä vuodenajasta vähän kauempaakin matkaileville, Joutsenniemi sanoo.

Lohjan 700-vuotisjuhlaa juhlitaan läpi vuoden konserteilla, kilpailuilla ja Lohja700-tuotteilla. Pääjuhla järjestetään 10.–13. elokuuta.