Puurakenteinen kerrostalokortteli Helsingin Pohjois-Pasilaan

Asuntosäätiö ja A-Kruunu rakennuttavat Pohjois-Pasilan Postipuistoon puurakenteisen korttelin, johon tulee Asuntosäätiöltä 89 asumisoikeusasuntoa ja A-Kruunulta 91 vuokra-asuntoa. Koko kortteli on valmis vuoden 2024 lopussa.

Kerrostalokorttelin urakoi JVR-Rakenne. Kuusikerroksinen kortteli rakennetaan puisista CLT-tilaelementeistä, jotka valmistetaan tehtaassa ja asennetaan paikoilleen työmaalla. 

– Puurakentaminen tukee tavoitettamme kehittää kohtuuhintaisia ja kestäviä kortteleita sekä saavuttaa kiinteistöjemme hiilineutraalius vuoteen 2035 mennessä. Postipuiston kohde tarjoaa valmistuessaan kestävää kaupunkiasumista vastuullisesti toteutetuissa kodeissa, sanoo Asuntosäätiön rakennuttamisjohtaja Turkka Keravuori.

– Tämä hanke vastaa hyvin tuotannollemme asetettuja tavoitteita: kohtuuhintaista asumista erinomaisella sijainnilla työssäkäyntialueella, laadukas asuntosuunnittelu sekä urbaanin puurakentamisen ja yhteisöllisyyden edistäminen, kertoo A-Kruunun toimitusjohtaja Jari Mäkimattila.

– Hanke on meille erittäin merkittävä, ja haluamme näyttää tämän hankkeen myötä suurelle yleisölle puurakentamisen edut ja kilpailukyvykkyyden, sanoo JVR-Rakenteen hankekehitysjohtaja Antti Erola.

Kohteen suunnittelusta on vastannut työyhteenliittymä KUMP Arkkitehdit Oy, Arkkitehtitoimisto A-Konsultit Oy ja Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli Oy. Hanke on mukana Helsingin kaupungin Kehittyvä kerrostalo -ohjelmassa.