Havainnekuva: Lundén Architecture Company

Lehto ja eQ rakentavat hoiva-asumista Espooseen

Lehto ja Erikoissijoitusrahasto eQ Yhteiskuntakiinteistöt ovat sopineet hoivakohteen rakentamisesta Espoon Kiloon. Kohteeseen tulee kaksi nelikerroksista uudisrakennusta, joihin tulee vanhusten palveluasumista, tehostettua palveluasumista ja vammaispalvelulain mukaista asumista, yhteensä 148 asuntoa.

Havainnekuva: Lundén Architecture Company

Kohteen rakentaminen alkaa keväällä 2023, ja se valmistuu kahdessa osassa vuoden 2024 aikana. Kiinteistöön tulee energiaratkaisuksi maalämpö. Katoille asennetaan aurinkopaneelit.

– Lehdon ja eQ:n kumppanuus tuo Espooseen lisää kaivattua hoiva-asumista hyvälle sijainnille. Hoiva-asumisen markkina on muuttunut viime vuosina, sillä hoiva-asuminen ratkaisuineen siirtyy syrjäseuduilta kaupunkeihin ja hyvien palvelujen ääreen. Seniorit haluavat asua paitsi palvelujen, myös kaupungeissa asuvien aikuisten lapsiensa lähellä, Lehdon Asunnot-palvelualueen johtaja Tero Karislahti sanoo.

– Tässä Lehdon kehittämässä kohteessa tarjotaan energiatehokasta ja vastuullista tilaa toimijoille. Yhteistyö Lehdon kanssa on sujunut hyvin, ja kohde sopii erinomaisesti meidän strategiaamme, eQ Yhteiskuntakiinteistöjen sijoitusjohtaja Jennifer Eloheimo toteaa.