Aurum
Kuva: Wellu Hämäläinen. Aurum esitellään kattavasti Projektiuutisten numerossa 2/2021, joka on jakelussa viikolla 19.

Åbo Akademin ja Turun yliopiston yhteinen Aurum on valmis

Turun Yliopistonmäelle noussut Aurum-rakennus on Åbo Akademin luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunnan sekä Turun yliopiston kemian laitoksen uusi koti.

Kuva: Wellu Hämäläinen. Aurum esitellään kattavasti Projektiuutisten numerossa 2/2021, joka on jakelussa viikolla 19.

Aurumin 20 000 neliön yhteiskäyttörakennus sisältää opetus- ja tutkimustiloja, laboratoriotiloja, kokoontumistiloja, toimistotiloja sekä näihin liittyviä aputiloja. Rakennukseen tulee myös yliopistoille yhteisiä opetus- ja laboratoriotiloja.

– Uusi aikakausi alkaa, kun tiedekunnan toiminta siirtyy kolmesta rakennuksesta yhteen. Yhteiset tilat ja laitteet vahvistavat aktiivista ja tärkeää yhteistyötä Turun yliopiston kanssa ja tiedekunnan sisällä. Aurum on moderni ja joustava rakennus, jolle on myönnetty ympäristösertifikaatti erinomaisella arvosanalla. Se tarjoaa henkilöstöllemme laadukkaan työympäristön ja tukee Åbo Akademin kestävyystavoitteita. On hienoa saada toivottaa opiskelijat tervetulleiksi uusiin tiloihin, kun he voivat vähitellen palata kampukselle,sanoo Patrik Henelius, Åbo Akademin luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunnan dekaani.

− Aurumiin muutto yhdessä Åbo Akademin kanssa tulee tiivistämään ja syventämään pitkään jatkunutta yhteistyötämme entisestään. Esimerkiksi yhteisen analytiikkakeskuksen palveluita ja asiantuntemusta pystytään nyt laajentamaan, mikä hyödyttää sekä molempia yliopistoja että alueen yrityksiä ja muita yhteistyökumppaneita, kertoo Turun yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan varadekaani Juha-Pekka Salminen.

Rakennukseen tulee lisäksi myös Kårkaféernan ravintola, CampusSportin kuntosali sekä Tekniikan akateemiset TEKin ja Tekniska föreningen i Finland TFiFin aluetoimisto TFiF&TEK Lounge ja Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n Länsi-Suomen toimisto. Muutot tehdään pääsääntöisesti kesän aikana.

Aurumin rakennuttajana toimi Suomen Yliopistokiinteistöt Oy (SYK), pääsuunnnittelijana Aihio Arkkitehdit Oy:n Piia Viitanen, projektinjohtourakoitsijana Skanska Talonrakennus Oy ja rakennuttajakonsulttina Saraco Oy.

− Rakennushanke on toteutettu keskelle merkittävää kulttuuriympäristöä ja käytössä olevaa yliopistokampusta. Vaativa rakennushanke on onnistuneesti valmistunut aikataulussa ja budjetissa ja hyvässä yhteistyössä kaikkien hankkeen osapuolten ja alueen toimijoiden kanssatoteaa Aki Havia Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:stä.