Kuva: BoKlok/Skanska

Varma ja BoKlok rakentavat kaksi puukerrostaloa Keravalle

Työeläkeyhtiö Varma ja Skanskan BoKlok rakentavat kaksi puukerrostaloa Keravan Kurkelaan. Varman omistukseen toteutettava kohde on ensimmäinen BoKlokin vuokra-asuntoprojekti Suomessa.

Kuva: BoKlok/Skanska

Varman kerrostalokohteen rakentaminen aloitetaan tässä kuussa, ja kohde valmistuu elokuussa 2022. Taloyhtiöön tulee 102 vuokra-asuntoa, ja se koostuu kahdesta rakennuksesta: toisessa on 6 ja toisessa 4 kerrosta.

Varman kiinteistökehitysjohtajan Sari Raunion mukaan puurakentaminen on tärkeä teema Varman asunto- ja kiinteistösijoittamisessa.

– Terhikintie täydentää hyvin asuntosalkkuamme niin sijainnillaan kuin ideologiallaankin. Kohteen puurakentaminen tukee erinomaisesti Varman vastuullisuustavoitteiden toteuttamista sekä vastaa muuttuneeseen asiakaskysyntään: suomalaiset arvostavat yhä enemmän ympäristöystävällisesti rakennettuja asuntoja. On hienoa päästä tekemään yhteistyötä Skanskan kanssa ensimmäisessä yhteisessä BoKlok-hankkeessa, Raunio sanoo.

Varman ilmastotavoitteet istuvat hyvin BoKlok-ideologiaan, jossa konseptin ydintä ovat ympäristö- ja energiatehokkuus sekä puurakentaminen.

– Odotamme innolla yhteistyötä Varman kanssa. Haluamme tukea kaikessa toiminnassamme YK:n kestävän kehityksen tavoitteita ja viedä kiinteistöalaa kohti hiilineutraaliutta. Meille on tärkeää, että konseptimme vastuulliset ratkaisut tukevat myös Varman tavoitteita ja voimme tarjota BoKlok-koteja myös heidän asiakkailleen, kertoo BoKlok Suomen maajohtaja Kati Valtonen.

Keravan-kohteen energialuokka on A, autokatoksessa on valmius sähköautojen lataukseen ja käytettävissä ovat hyvät julkisen liikenteen yhteydet. Kohde sijaitsee noin kilometrin päässä Keravan keskustasta. Asukkaiden yhteiskäytössä ovat sauna, pesula, kerhohuone ja piha-alue.