Rototec-konserni on myyty ruotsalaiselle sijoittajalle

Ruotsalainen sijoitusyhtiö Formica Capital on ostanut geoenergiaratkaisuja toimittavan Rototec-konsernin Interalta.

Formica Capital on Olsson Erikssonin suvun vuonna 2018 perustama sijoitusyhtiö. Rototec on Formican neljäs yritysosto, joka liittyy uusiutuvaan energiantuotantoon. Muita Formican hankkimia yhtiöitä ovat ruotsalainen aurinkokennovalmistaja EcoKraft, kaatopaikkajätettä energiaksi muuttavan teknologian kehittäjä Sierra Energy ja Swedish Algae Factory, joka parantaa aurinkopaneelien tehoa ruskolevillä.

– Olemme onnistuneet kasvattamaan Rototecin vuoden 2014 jälkeen yhdeksi Pohjoismaiden johtavista yrityksistä uusiutuvan energian alalla. Haluan kiittää Rototecin johtoa erinomaisesta työstä ja sitoutumisesta, joiden ansiosta yhtiö on kehittynyt nykytilanteeseensa. Tällä hetkellä Formica Capital on erittäin hyvä omistaja viemään Rototecin seuraavaan kasvuvaiheeseensa, toteaa Interan osakas Juhana Kallio

Rototecin mukaan se on markkinajohtaja keskikokoisten ja suurten kiinteistöjen geoenergiaratkaisuissa. Sillä on Euroopan suurin geoenergian porauskalusto, joka sijaitsee Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Rototec tarjoaa palveluita konsultoinnista ja geoenergiajärjestelmien suunnittelusta niiden käyttöönottoon. 

– Meille Rototec on yhtiö, joka on onnistunut yhdistämään vankan alan osaamisen, operatiivisen tehokkuuden ja johtamisosaamisen niin, että siitä on tullut johtava toimittaja hyvin tärkeällä alalla. Pidämme hyvin mahdollisena sitä, että yhtiö jatkaa kasvuaan. Toivottavasti kokemuksemme ja osaamisemme auttaa Rototecia kasvamaan niin maantieteellisesti, yritysjärjestelyjen kautta kuin myös uusia liiketoimintamalleja kehittämällä. Haluamme hyödyntää geoenergian koko potentiaalin ympäristön säästäjänä Pohjoismaissa ja muualla, kertoo Formica Capitalin operatiivinen johtaja Teresa Enander.

Vuonna 2020 Rototecin liikevaihto oli 51 miljoonaa euroa, ja sillä on noin sata työntekijää.  Rototec pyrkii vahvistamaan asemaansa Pohjoismaiden markkinoilla, jatkamaan uusien liiketoimintamallien kehittämistä ja laajentumaan Pohjoismaiden ulkopuolelle.

– Saamme Formicasta pitkäaikaisen yhteistyökumppanin, jonka kokemus vahvojen yhtiöiden rakentamisessa ja energia-alalta ovat meille todellinen vahvuus. Formica luottaa kestäviin energiajärjestelmiin ja keskittyy vaikutuksiin ja vastuullisuuteen, mikä on täysin linjassa omien arvojemme ja tulevaisuuskäsityksemme kanssa. Näemme yhteistyössä paljon mahdollisuuksia, jotka auttavat jatkamaan Rototecin vahvaa kehitystä, sanoo Rototec-konsernin toimitusjohtaja Alexej von Bagh.