Lumon laajentaa lasinjalostustehdastaan

Lumonin vuonna 2019 Kouvolaan valmistunut lasinjalostustehdas saa 800 neliön laajennusosan, jonka arvo on noin kaksi miljoonaa euroa.

–Kansainvälisen myynnin kasvu on jatkunut voimakkaana. Alkuvuoden aikana konsernin myynnin kasvu on ollut noin 20 %. Tulevaisuuden kasvuun vastaamme Kouvolan investointien lisäksi myös meneillään olevalla Espanjan-tehdashankkeella, jossa rakennustyöt ovat alkaneet. Nostamalla tuotantokapasiteettia varmistamme tehokkaan toimitusketjun niin kotimaan kuin kansainvälisen markkinan tarpeisiin, kertoo Lumon- konsernin toimitusjohtaja Jussi Kinnunen

– Voimakkaasta kasvusta kertoo myös se, että olemme rekrytoineet alkuvuoden aikana globaalisti 200 uutta lumonilaista. Haemme jatkuvasti uusia osaajia laajasti eri tehtäviin eri puolille Suomea sekä ulkomaisiin tytäryhtiöihimme, Kinnunen sanoo.    

– Kouvolan-tehtaan 800 neliön laajennuksen rakennustyöt aloitetaan välittömästi, ja investointi koneineen ja laitteineen on tavoitteena saada valmiiksi tämän vuoden loppuun mennessä. Panostamme vahvasti Kouvolan-tuotannon kehittämiseen, jotta voimme vastata kotimaan ja vientiyhtiöidemme asiakastarpeisiin, kertoo tuotantojohtaja Jouni Hilliaho.