Kuva: finnpark.fi

Finnpark ja YIT kehittävät Tampereen asemakeskuksen aluetta

Finnpark on valinnut YIT:n yhteistyökumppanikseen omistamansa Tampereen asemakeskuksen kehittämisessä ja toteuttamisessa. Asemakeskus on osa Tampereen Viiden tähden keskusta -kehitysohjelmaa. Tampereen keskusta uudistuu merkittävästi vuoteen 2030 mennessä.

Kuva: finnpark.fi

Seuraavaksi Finnpark ja YIT ryhtyvät hiomaan alueen toiminnallista konseptia sekä siihen liittyviä kortteli- ja suunnitelmaratkaisuja, joita voidaan hyödyntää kaavoitus- ja hankekehitysvaiheissa.

Alustavissa viitesuunnitelmissa Finnparkin Asemakeskuksen alueelle on suunniteltu kaksi asuintornitaloa, kaksi asuinlamellitaloa sekä näiden yhteyteen sijoitettavia liike- ja toimistomassoja. 

– Asemakeskus on Finnpark Oy:n ja koko Tampereen näkökulmasta erittäin merkittävä hanke. Siihen liittyy suuria odotuksia. On hienoa, että saamme hankkeeseen kumppaniksi toimijan, jolla on näyttöjä vastaavista suurhankkeista sekä vaadittavaa osaamista kehittämiseen, sanoo Finnparkin toimitusjohtaja Antti Marttila.

– Asemakeskus on innostava monista syistä. Hanke toteuttaa erinomaisesti YIT:n visiota enemmän elämää kestävissä kaupungeissa sekä ajatusta 15 minuutin kaupungista. Samaan aikaan se on kaupunkikehityksen ehdottomia ykköshankkeita sijaintinsa ja kehityspotentiaalinsa ansiosta,  YIT:n kestävästä kaupunkikehityksestä vastaava johtaja Juha Kostiainen toteaa.

Asemakeskusalueen kaavoitusvaihe kestää arviolta kevääseen 2022 asti. Alueen rakentaminen voisi alkaa aikaisintaan vuonna 2023.