Abloy UROS LIVE -areenan turvallisuuskumppaniksi

– Olemme avaamassa 15 000 -paikkaisen areenan joulukuussa. Hankkeen edetessä olemme hakeneet kumppaneita kiinteistön eri toimintoihin, ja nyt on turvallisuuden ja liikkumisen vuoro. Turvallisuus ja kulunhallinta on tämänkokoiselle tapahtumapaikalle mitä kriittisimpiä tekijöitä, sanoo UROS LIVE -areenan toimitusjohtaja Marko Hurme.

– Abloylle UROS LIVE toimii myös kehityspaikkana, jossa voimme jalostaa ja synnyttää aivan uudenlaisia toimintoja yleisöjen turvallisuuteen ja sujuvaan kulkemiseen liittyen, Abloyn myynti- ja markkinointijohtaja Jari Perälä sanoo.

– Areenan turvallinen aukipitäminen ympärivuorokautisesti vaatii huipputason kulunhallinnan. On esimerkiksi pystyttävä erottelemaan kaikille kansalaisille koko ajan avoimet alueet tiloista, joihin pääsee vain tapahtumalipulla tai aitio- tai hotellivarauksella, areenan kiinteistö- ja turvallisuuspäällikkö Jani Helenius sanoo.

Areenalta poistuminen nopeasti ja turvallisesti mahdollisissa hätätilanteissa on tapahtumakeskuksen tärkeimpiä seikkoja. Esimerkiksi poistumisreittien ovet varustetaan avauspuomeilla.

– Rakennusvaiheen simulaatioissa on todettu, että areenan permantotasolta saadaan 4500 ihmistä ohjattua pois permannolta alle kuudessa minuutissa. Koko areena saadaan vastaavasti tyhjennettyä optimaalisessa tilanteessa noin kymmenessä minuutissa. Tämä ei onnistuisi ilman toimivia avausmekanismeja poistumisreiteillä. Lisäksi areenalla vierailee valtiotason vieraita, ja myös siksi on tärkeä hallita sekä valvoa kulkua eri tiloissa, Helenius sanoo.

Abloy toimittaa kohteeseen myös palonsulku- ja oviautomatiikan.