Kuva: alkio.fi

Ruotsalainen SBB Norden osti Alkio-opiston ja 8 muuta kiinteistöä

Kuva: alkio.fi

Myydyssä salkussa on Jyväskylän Tähtiniemen kampuksen uusi oppilaitoskiinteistö, jonka pääkäyttäjä on Suomen humanistinen ammattikorkeakoulu. Oppilaitoskiinteistössä toimii myös Alkio-opisto. Myydyksi tuli myös Sievin hyvinvointikeskus, jossa terveyskeskuspalvelut ja sosiaalipalvelut toimivat samoissa tiloissa.

Kiinteistökauppaan kuuluu myös seitsemän päiväkotikiinteistöä eri puolella Suomea. Päiväkodeissa on vuokralaisina Kuopion kaupunki, Verkanappulat Oy sekä Touhula Varhaiskasvatus Oy.

– Myydyt kiinteistöt saavat SBB:stä hyvän pitkäaikaisen omistajan. Odotamme hyvän yhteystyön jatkuvan SBB:n kanssa myös tulevaisuudessa, WasaGroup Funds Oy:n toimitusjohtaja Jani Peräsarka toteaa.

– Haluamme tukea kuntia ja valtiota panoksellamme yhteiskuntakiinteistöinfrastruktuurimarkkinassa, ja tämä on seuraavaaskel kohti entistä vahvempia kumppanuuksia. Teemme aktiivisesti kauppoja niin yksittäisistä kohteista kuin salkuista tässämarkkinassa, ja nämä kohteet ovat oiva lisä Suomen kiinteistöportfolioomme, sanoo SBB Finlandin Päivi Loukusa-Virta.

Lähteet: SBB:n tiedote, wasagroupfunds.fi