Kuva: Helsingin kaupunginmuseon arkisto

Yrjönkadun uimahallin remontti käynnistyy ja halli on suljettu

Helsingin kaupunki korjauttaa Yrjönkadun uimahallia laajassa remontissa, joka kestää yhteensä noin kaksi vuotta. Yrjönkadun uimahalli on suljettu, ja remontin purkutyöt käynnistyvät helmikuun alussa.

Kuva: Helsingin kaupunginmuseon arkisto

– Kaupunkilaisille työmaa näkyy parhaiten myöhemmin, kun Yrjönkadun puolelle rakennetaan julkisivu­korjauksia varten rakennus­telineet. Tarvittaessa sijoitamme myös työmaa­koppeja Yrjönkadun varrelle, kertoo projektin­johtaja Katri Olli Helsingin kaupungilta.

Tavoite on, että työmaasta aiheutuu mahdollisimman vähän häiriötä. Työmaan ajo­neuvot voivat kuitenkin hetkellisesti hankaloittaa liikennöintiä Yrjönkadulla. Myös Kukontorille johtava Yrjönkäytävä saattaa ajoittain olla turvallisuus­syistä lyhyt­aikaisesti suljettu kuljetusten vuoksi. Kortteli on tiiviisti rakennettu, ja naapuri­kiinteistöihin odotetaan kantautuvan uima­hallin remontista jonkin verran runkomelua.

Korjausten pääurakoitsijan hankinta on aluillaan. Tavoite on, että varsinaiset korjaustyöt käynnistyvät huhti–toukokuussa 2024. Halli on suljettu korjausten ajan, joihin varataan yhteensä aikaa noin kaksi vuotta.

Yrjönkadun uimahallin suunnittelusta vastasi arkki­tehti Väinö Vähäkallio, ja se vihittiin käyttöön 4. kesäkuuta 1928. Edellinen laajempi remontti talossa tehtiin noin 25 vuotta sitten.