Julkaisun kuvituskuva: Auratum Asunnot Helsinki Oy

YLE:n vanha pääkonttori Kesäkadulla muuttuu asunnoiksi

Julkaisun kuvituskuva: Auratum Asunnot Helsinki Oy

Asunto Oy Töölön Kesäkatu on 8-kerroksinen arvokiinteistö Sibeliuksen puiston ja Soutustadionin vieressä. Taloon rakennetaan 146 asuntoa, kuntosali, spa-osasto ja viihtyisiä oleskelutiloja.

– Olemme erittäin tyytyväisiä päästessämme toteuttamaan tätä harvinaislaatuista hanketta. Hyödynnämme hankkeessa niin Skanskan toimitila-, asunto- kuin talotekniikkaosaamista, ja meillä on kiinnitettynä tähän parhaita korjausrakentamisen osaajiamme, kertoo Skanskan aluejohtaja Jukka Kylliö hankkeesta.

Vuonna 1968 valmistunut rakennus valmistui alun perin Yleisradion käyttöön, ja se toimi Yleisradion pääkonttorina aina 1990-luvulle saakka. Kohteen on suunnittelut arkkitehti Kurt Simberg.

Kiinteistö on suojeltu asemakaavassa merkinnällä sr-2: muutostöissä säilytetään useita alkuperäisiä ratkaisuja kuten hotellimainen sisäänkäyntiaula puusisäkattoineen, vanhat porrashuoneet sekä osa julkisivun graniittilaattaverhouksesta.

Töölön Kesäkadun talotekniset järjestelmät uusitaan täysin. Asuntoihin asennetaan muun muassa asuntokohtaisesti säädettävä lämmöntalteenotolla varustettu tulo- ja poistoilmanvaihtokone. Asunnot varustellaan myös huoneistokohtaisilla viilennyslaitteilla.

– Tämän hetken trendinä on muuttaa vanhoja toimisto- ja tehdaskiinteistöjä asumiskäyttöön vastaamaan Helsingin keskustan alueen kasvavaan kysyntään. Olemme olleet mukana sadoissa saneerauskohteissa automaatio-osaamisellamme ja on mahtavaa jatkaa pitkää yhteistyötämme Skanskan osaajien kanssa As Oy Töölön Kesäkadussa, toteaa Assemblinin liiketoimintajohtaja Kari Kumpulainen.

Rakennusautomaatiourakka on alkanut kohteessa kesäkuussa 2020 toteutussuunnittelulla. Kohde valmistuu kokonaisuudessaan vuonna 2022.