Yksityinen padel-halli harjassa Turussa

Turun Vähäheikkilään valmistuu toukokuussa 2023 Rakennusliike Laptin suunnittelema ja toteuttama 6500-neliöinen padel-halli, jota operoi Padel Group. Rakennuksesta on tarkoitus tulla hiilineutraali. 

Kolmikerroksiseen liikuntakeskukseen tulee 13 padel-kenttää, noin 1000 neliön kuntosali, kolme golf-simulaattoria ja neljä saunaa. Lisäksi keskukseen tulee Laptin mukaan VIP-tasoisia koulutus- ja neuvottelutiloja sekä ravintola- ja myymäläpalveluita. Pääkentillä pelattavia otteluita voi seurata 300 hengen kiinteästä katsomosta. 

Keskus on Laptin mukaan käytön aikana päästöiltään hiilineutraali. Rakennuksen energialuokka on A. Keskuksessa on maalämmitys ja -jäähdytys. Lämpöä ja viilennystä jaetaan vesikiertoisilla kattosäteilijöillä.  

– Urheilukeskuksen rakentaminen on edennyt suunnitellussa aikataulussa, ja työmaalla on juuri alkamassa talotekniikka-asennukset. Olemme aktiivisesti etsineet ja ottaneet käyttöön ratkaisuja, joilla toteutamme kaivatun premium-tason urheilukeskuksen ja varmistamme käytön aikaisen hiilineutraaliuden, kertoo Laptin Lounais-Suomen aluejohtaja Kari Mäkelä.

– Meitä on viisi nuorta urheiluhenkistä ammattilaista hankkeen takana, ja rakentamisesta ei juurikaan ole kokemusta, joten alkuun hieman jännitti, miten saadaan kokonaisuus pysymään kasassa. Heti löytyi yhteinen sävel operaattorin ja Laptin välille, kommunikaatio on ollut hyvää ja toiminta ammattimaista, Padel Groupin osakas Paavo Koivisto toteaa.