Kuva: SRV

Allergiatalossa puolen vuoden remontti

SRV ja Erikoissijoitusrahasto eQ Yhteiskuntakiinteistöt ovat allekirjoittaneet sopimuksen Helsingin Paciuksenkadulla sijaitsevan, vuonna 1998 valmistuneen Allergiatalon muutostöiden toteuttamisesta. Työt käynnistyvät marraskuussa 2022, valmista pitäisi olla huhtikuussa 2023.

Kuva: SRV

SRV:n mukaan rakennuksessa toimii useita vuokralaisia, jotka jatkavat tiloissa muutostöiden jälkeen. Lisäksi uudistettaviin tiloihin sijoittuu jatkossa muun muassa Helsingin kaupungin päiväkoti sekä Mehiläinen-konserniin kuuluva Fysios. Rakennuksen laajuus on noin 4800 bruttoneliötä.

Hankkeessa korostuu tilojen muuntojoustavuus ja pitkäikäisyys. Sisäänkäynnin paikkaa Paciuksenkadun suunnalta muutetaan, ja lisäksi hankkeessa kiinteistölle tehdään talotekniikan ylläpito- ja huoltotöitä.

– Hanke on luonteva jatkumo yhteistyölle eQ:n kanssa. Olemme toteuttaneet aiemmin hyvässä yhteistyössä tilat kesällä 2022 valmistuneelle Espoon oikeustalolle, jonka rakentamisessa painotettiin erityisesti ympäristövastuuta ja ekologista kestävyyttä. Nyt on hienoa olla mukana toteuttamassa elinkaariviisasta toimitilaa Allergiataloon, toteaa SRV:n yksikönjohtaja Kimmo Hyry.

eQ osti Allergiatalon kesällä 2021. Myyjinä olivat Allergia-, Iho- ja Astmaliitto, Allergiasäätiö sekä Näkeminen ja silmäterveys. Myyjät jäivät tiloihin vuokralaisiksi.

– Tavoitteenamme on tehdä monikäyttöiset, toimivat, turvalliset ja terveelliset tilat vuokralaisillemme kuten Helsingin kaupungille päiväkotitoimintaan. Tavoitteemme on, että muutostöiden myötä kiinteistön käyttöaste on 100 % ja että kiinteistöstä tulee entistä käyttäjäystävällisempi, toimivampi ja tehokkaampi kokonaisuus, sanoo eQ:n kiinteistökehityspäällikkö Roni Haavisto.

Allergiatalon rakentamisessa 1990-luvun lopussa toteutettiin Terve talo -periaatteita. Erityistä huomiota kiinnitettiin sisäilman laatuun.