Kuva: L Arkkitehdit

Espoon Kiviruukkiin tulossa kerrostaloja, liiketilaa ja päiväkoti

Tiilismäenrinne on ensimmäinen suuri asumiseen keskittyviä kortteli uudistuvalla Espoon Kiviruukin kaupunkialueella. Ehdotusvaiheessa oleva asemakaava toisi alueelle lähes 800 uutta asukasta.

Kuva: L Arkkitehdit

Tiilismäenrinne sijaitsee Länsiväylän pohjoispuolella aivan Kivenlahden metroaseman tuntumassa. Nykyisten teollisuus- ja varastorakennusten tilalle on tulossa kerrostaloasuntoja, liiketilaa, päiväkoti ja pysäköintitalo. 

Kaavaehdotuksessa näkyy myös asukkailta saatupalaute: Ruukintien ympäristöstä on tehty vaihtelevampaa, pysäköintitaloa ja kerrostaloja on madallettu. Matalimmista kerrostaloista ehdotetaan nyt 5–6 -kerroksisia. Myös alueen laskennallinen asukasmäärä ja kaavan kokonaiskerrosala ovat pienentyneet aiemmista suunnitelmista. Korkeimmat ehdotetut talot ovat yhä 16-kerroksisia. Ne sijaitsevat alueen eteläosassa Ruukintien varrella.

Espoon kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee asemakaavaehdotusta kokouksessaan 23.11.2022. 

Tiilismäenrinne on osa laajempaa Kiviruukin kaupunkialuetta, jossa vanhan teollisuusalueen tilalle aiotaan luoda vehreää ja tiivistä kaupunkia asuntoineen, työpaikkoineen ja palveluineen. Alueella sijaitsee myös merkittävä bio- ja kiertotalouden innovaatiokeskus, joka kokoaa yhteen tutkimuksen ja koulutuksen toimijoita sekä yrityksiä.