Mari Lautala

Vuoden rakennuttajakonsultti on Sitowisen Mari Lautala

Rakennuttajatoimistojen liitto on valinnut vuoden 2021 rakennuttajakonsultiksi Sitowisen rakennuttajapäällikkö Mari Lautalan. Hänellä on alalta yli 20 vuoden monipuolinen kokemus ja erityisosaamista projektinjohtamisesta sekä rakennuttamisesta vaativissa julkisissa rakennushankkeissa. 

Mari Lautala

Tuomariston perusteluissa korostui Lautalan pitkäjänteinen työ kosteudenhallinnan, puhtauden ja vastaanottomenettelyn toimintamallien kehittämisessä. Hän on vienyt eteenpäin myös kilpailutus- ja sopimustekniikkaa niin, että hiilineutraaliusvaatimukset voidaan ottaa huomioon paremmin koko hankkeen elinkaaren ajan tarveselvityksestä käyttöön asti.

Tällä hetkellä Lautala työskentelee rakennuttamisen osastopäällikkönä Sitowisen Lappeenrannan-yksikössä.

– Tuomaristo arvosti Marin vahvaa osaamista sekä kehitysmyönteisyyttä. Hänellä on laaja kokemus eri kokoisten hankkeiden rakennuttamistehtävistä. Hän on myös aktiivisesti tehnyt töitä sen eteen, että ala kehittyy ja hankkeissa voidaan ottaa käyttöön uusia toimintamalleja, RTL ry:n hallituksen puheenjohtaja Jani Rantala kertoo.

– Rakennuttajakonsulttina vastuullisuuden huomioiminen hankkeiden kehityksessä ja toteutuksessa on pienten yksittäisten tekojen summa. Huomioimalla uusiutuva energia, rakennuksen ja laitteistojen huollettavuus, sekä materiaalien kestävyys pystymme vaikuttamaan rakennuksen elinkaarikustannuksiin ja sen kautta myös pienentämään hankkeen hiilijalanjälkeä, Mari Lautala sanoo.

Rakennuttajatoimistojen Liitto RTL on valinnut Vuoden rakennuttajakonsultin vuodesta 2010. Valinnan tekee Raklin Rakennuttaminen -johtoryhmästä koottu raati.