Peab korjaa Naistenklinikan A-osan

Peab toteuttaa Helsingin yliopistolliselle keskussairaalalle Naistenklinikan päärakennuksen A-osan peruskorjauksen. HUS Kiinteistöt Oy ja Peab solmivat kehitysvaiheen sopimuksen kiinteistön peruskorjauksesta lokakuussa 2021. HUS on tehnyt päätöksen 30 miljoonan euron arvoisen hankkeen siirtämisestä toteutusvaiheeseen. 

Yhteistoiminnallisena projektijohtourakkana toteutettava hanke käsittää Naistenklinikan päärakennuksen A-osan peruskorjauksen kokonaisuudessaan, tunnelikerroksesta aina katolle asti. Lisäksi rakennetaan yhdyskäytävä toisesta kerroksesta A- ja L-osien välille. Kaikkiaan peruskorjattavaa tilaa on noin 8000 bruttoneliötä. Urakan tavoitebudjetti on noin 30 miljoonaa euroa.

Rakentaminen alkaa kesällä 2022. Hankkeen on tarkoitus valmistua vuonna 2024.

– Naistenklinikka oli valmistuessaan lähes 90 vuotta sitten Euroopan suurin synnytyssairaala. On erittäin hienoa päästä suunnittelemaan näin merkittävän rakennuksen peruskorjausta ja päästä näyttämään korjausrakentamisen osaamistamme. Sairaala-alueen ympäristön turvallisuuden ja häiriöttömyyden varmistaminen ovat toteutusvaiheen keskeisimpiä tavoitteita, kertoo Peabin Korjausrakentamisen yksikönjohtaja Ilkka Laakeristo.