Luomoa
Kuva: Luomoa. Savonlinnalainen Luomoa on yksi Vuoden kasvuyritys -kisan finalisteista.

Vuoden kasvurityksen tittelistä kilpailee 10 yritystä

Kasvu Openin tuomaristo on valinnut 10 yritystä, jotka kilpailevat Vuoden kasvuyritys -tittelistä. Finalistien keskimääräinen liikevaihto on viimeisen 3 vuoden aikana kaksinkertaistunut, ja yrityksissä odotetaan liikevaihdon kasvavan sitäkin enemmän seuraavan 3 vuoden aikana.

Kuva: Luomoa. Savonlinnalainen Luomoa on yksi Vuoden kasvuyritys -kisan finalisteista.

Vuoden lupaavimmat kasvuyritykset ovat Asqella (informaatio ja viestintä), Drop Design Pool Oy (muotoilu, design, graafinen suunnittelu), Geyser Batteries Oy (energia-alan kehitys ja tuotanto), High Metal Oy (metallituotteiden valmistus tai jalostus), KoVaSat Oy (kuljetus, logistiikka, varastointi), Nordic Sales Crew Oy (asiantuntijapalvelut), Puhdistamo – Real Foods Oy (elintarvikkeiden ja juomien valmistus), Sitema Oy (arkkitehti- ja insinööripalvelut), Unikie Oy (informaatio ja viestintä) ja Luomoa Oy (rakentaminen).

Savonlinnalainen Luomoa tunnetaan modulaarisista tilaelementeistään, joilla uudis- tai saneerauskohteiden sisätilat voidaan toteuttaa muuntojoustaviksi tilajaoiltaan, talotekniikaltaan ja pintamateriaaleiltaan.

– Käytämme tuotteissamme sertifioituja puupohjaisia raaka-aineita ja kierrätettyjä sekä kierrätettävissä olevia materiaaleja. Tarjoamme vaihtoehdon hiekattomaan rakentamiseen ja purkamisen tarpeen vähentämiseen. EU-lainsäädäntö ohjaa tällä hetkellä rakennusalaa voimallisesti kohti vähähiilisyyttä ja kiertotaloutta, mikä luo meidän ympäristöystävälliselle ja elinkaarta pidentävälle ratkaisullemme kovan kysynnän, Luomoan toimitusjohtaja Mika Vihavainen kertoo.

– Luomoan tavoitteet ovat korkealla. Haluamme kehittää kansainvälisen yrityksen ja suomalaiseen innovaatioon pohjautuvan edelläkävijäbrändin. Laajennamme yritystämme koko ajan nimenomaan palveluiden kehittämisen suuntaan, mikä ei ehkä ole tyypillisintä rakennusalan toimijalle, Vihavainen toteaa.

Tuomaristo valitsee vuoden kasvuyritykset sarjoissa pieni ja keskisuuri. Lisäksi tuomaristolla on mahdollisuus yhteen kunniamainintaan. Vuoden kasvuyritykset valitaan kasvuyritystapahtuma Kasvu Open Karnevaalissa 28.10.2021.

Finalistit löytyivät Kasvu Openin Kasvupolku®-sparrauksen kautta. Maksuttomassa  kolmen päivän sparrauksessa oli mukana 219 yritystä.

Kasvu Openin toimintaa tukevat Nordea, Business Jyväskylä, DNA, Keski-Suomen Liitto, KPMG, Varma, AWS, Howspace, Kauppakamari ja Technopolis.