Virtuaalinen kaupungintalo avaa ovensa Turussa

Turun kaupungintalossa voi jatkossa vierailla ajasta ja paikasta riippumatta virtuaalisesti. Virtuaalikierroksella kaupungintaloa esittelee pitkäaikainen virastomestari Pertti Viljanen.

Turun kaupungintaloa on esitelty vieraille useiden vuosien ajan kaupungin edustuksen pyynnöstä. Arkean palveluksessa oleva virastomestari Viljasen historiatieto tiloista ja yksityiskohtainen kerronta on tehnyt vaikutuksen vuosien varrella myös Turun kaupungin johtoon.

– Kaupungintalo on yksi Turun arvorakennuksia ja se ansaitsee nykyaikaisen esittelymateriaalin, jossa sekä itse rakennus että siellä olevat taideteokset esitellään kävijöille hienolla tavalla. Arkea on hyödyntänyt hienosti koulutukseen ja rakennusten valvontaan kehitettyä teknologiaa esityksen luomisessa, kertoo hallintoryhmän johtaja Tuomas Heikkinen Turun kaupungilta.

Arkeassa havahduttiin tarinaan ja ennen kaikkea tarinan takana olevaan persoonaan virastomestarin eläköityessä. Arkea ja kaupunki olivat yhtä mieltä siitä, että tarinan tulee saada jatkaa elämää kaupungintalossa Pertin kertomana vielä pitkään.

– Mahtavaa, miten virastomestarimme persoona oli kiinnittänyt huomiota niin, että osa kaupungintalon virtuaalisesta tarinasta haluttiin personoida. Toteutus on täysin Turun kaupungille räätälöity ja projektiryhmämme onnistui minusta hienosti kiteyttämään asiakkaan toiveet. Upeinta kuitenkin on se, että Turun kaupunki halusi avata kaupungintalon ovet kaikille, kertoo Arkean palvelujohtaja Sanna Lehtinen.

Virtuaalinen kaupungintalo on toteutettu 360-kuvauksen ja 3D-mallinnuksen avulla. Nyt lanseerattavalla verkkosivustolla kuka tahansa voi kulkea virtuaalisesti kaupungintalon läpi kuunnellen samalla kertomuksia vuosien varrelta tilojen historiasta ja käyttötarkoituksista. Kertojana kierroksella toimii Arkean virastomestari Pertti Viljanen. Kaupungintalon monet hienot taideteokset ja erityistä huomiota herättävät yksityiskohdat löytyvät myös kierroksen varrelta ihasteltavina. Näistä yhtenä esimerkkinä on kompassisalin lattiaan paloista rakennettu kompassi.

Virtuaalinen kaupungintalo avasi ovensa 14.9. osoitteessa turunkaupungintalo.fi

Video ja kuva, lähde: turunkaupungintalo.fi