Kuva: mantsinen.com

Mantsisella vaihtuu sukupolvi

Logistiikkapalveluista ja materiaalinkäsittelykoneista tunnettu Mantsinen Group Ltd Oy juhlii 55-vuotista taipalettaan lauantaina 22.9. järjestämällä avoimet ovet Liperin-tehtaallaan 22.syyskuuta.

Yrityksen toiselle perustajalle Veli Mantsiselle (80) kuluva vuosi on myös aika toteuttaa sukupolvenvaihdos.

”Olemme perheyritys, ja yhdessä tekeminen on meille tärkeää”, Veli Mantsinen sanoo. ”Velipoika Jussi jäi eläkkeelle jo viisi vuotta sitten, ja nyt on minun aikani.”

Kuva: mantsinen.com

Eläkkeelle jäänti tarkoittaa sukupolvenvaihdosta, mikä toteutetaan syksyn 2018 aikana. Veli Mantsinen luopuu omistuksestaan yrityksessä ja hänen osuutensa jakavat tyttäret Mia Mantsinen, Meeri Juutilainen ja Mervi Mantsinen.

Mia Mantsinen jatkaa työtään yrityksen toimitusjohtajana ja hänestä tulee samalla myös yrityksen pääomistaja. Samassa yhteydessä yritys on sopinut vähemmistöosakas Ari Hakkaraisen osuuden ostamisesta; yhtiön omistajiksi jäävät perheenjäsenet ja toimiva johto.

Mantsinen-konserni työllistää yhteensä noin 500 henkilöä, joista 270 työskentelee Suomessa ja 230 Venäjällä. Liperissä valmistetaan materiaalinkäsittelykoneita ja satamanostureita, joita on toimitettu pian 30 maahan. Myös koneiden ja työlaitteiden tuotekehitys on keskitetty Liperiin.

Syyskuun alussa Mantsinen laajensi tuotantotoimintaansa ja avasi Raumalle toisen kokoonpanoyksikön. Yrityksen toinen liiketoimintayksikkö, Logistiikkapalvelut, palvelee pääosin metsäteollisuutta Suomessa ja Venäjällä.

”Käsittelemme vuosittain noin 20 miljoonaa tonnia erilaisia materiaaleja, ja vastaamme muun muassa useiden sellutehtaiden puuterminaalien toiminnoista”, kertoo Mia Mantsinen.