Kuva: versowood.fi

Ville Kopra jatkaa Puutuoteteollisuus ry:n johdossa

Versowoodin toimitusjohtaja Ville Kopra jatkaa Puutuoteteollisuus ry:n puheenjohtajana. Varapuheenjohtajana jatkaa Lammin Ikkunoiden toimitusjohtaja Hannu Saarinen. Hallituksen uusi jäsen on Kontiotuote Oy:n toimitusjohtaja Mika Rytky. Valinnat tehtiin yhdistyksen vuosikokouksessa.

Kuva: versowood.fi

Ville Kopra haluaa laajentaa keskustelua puutuotteista ja puurakentamisesta.

– Positiivisten ilmastovaikutusten lisäksi nyt pitääkin kiinnittää huomiota ja kohdistaa toimenpiteitä puutuotteiden ja puurakentamisen merkittäviin tuottavuus- ja jalostusarvovaikutuksiin, Kopra toteaa.

– Puutuotteet tuo teollisen esivalmistuksen rakentamiseen ja tehostaa merkittävästi rakentamisen työn tuottavuutta, joka on viimeiset 50 vuotta polkenut paikallaan. Samaan aikaan teollisuuden tuottavuus on kolminkertaistunut, Kopra sanoo.

Kopran mukaan kehittyvä puutuoteteollisuus tarvitsee uusia osaajia sekä teknologia- ja tuoteinnovaatioita. Koulutusta vaivaa resurssivaje koulutuslaitoksissa.

– Yhden Suomen suurimman vientialan koulutuspaikkoja on karsittu, vaikka puupohjaiset ratkaisut kiinnostavat ja kasvattavat markkinaosuutta maailmalla. Tähän on saatava muutos, Ville Kopra sanoo.

Puutuoteteollisuus ry on suomalaisen puutuoteteollisuuden ja siihen liittyvää toimintaa Suomessa harjoittavien yritysten edunvalvoja.