Kuva: Uusikumpu/Varma

Varma aloittaa toimistorakennuksen muuttamisen Uusikummun kouluksi Espoossa

Kuva: Uusikumpu/Varma

Varma on allekirjoittanut vuokrasopimuksen Espoon kaupungin ja urakkasopimuksen NCC:n kanssa. Uusikummun koulurakennuksen peruskorjauksen on määrä valmistua vuoden 2019 alkupuolella.

Uusikumpu sijaitsee vanhalla toimistokampuksella Niittykummussa. Niittykummun alue kehittyy tulevaisuudessa edelleen länsimetron ja kaupungistumisen seurauksena.

– Espoo kasvaa lähivuosina voimakkaasti ja Niittykummun alue on yksi keskeisistä kasvukeskuksista. Alueella kaivataan koulutoimintaan soveltuvia tiloja, ja omistamamme kiinteistö piha-alueineen sopii loistavasti tähän tarkoitukseen. Tavoitteemme on, että Uusikummun koulu, tulevat asuinrakennukset ja ympäröivät puistoalueet muodostavat korkeatasoisen asuinympäristön, kertoo Varman kiinteistökehitysjohtaja Aarne Markkula.

Uusikummun koulu tulee palvelemaan espoolaisia lapsia ja nuoria kunnallisena alakouluna. Rakennukseen valmistuvat tilat vajaalle 500 oppilaalle. Tilojen tehtävänä on tarjota oppilaille, varhaiskasvatukseen osallistuville lapsille ja henkilöstölle uuden opetussuunnitelman mukaiset tasa-arvoiset, esteettömät ja turvalliset opiskelu-, varhaiskasvatus- ja työskentely-ympäristöt.

– Espoon kaupunki on erinomainen kumppani ja vuokralainen Uusikummun kohteeseen. Alueen kehittäminen uuden metroaseman läheisyydessä tukee myös kaupungin tavoitteita. Koulurakennuksen toiminta tulee olemaan pitkäaikaista, ja se sopii Varmalle pitkäjänteisenä sijoittajana, kommentoi Markkula.

Uusikummun alueen kestävä kehitys

Aiemmin Outokummun käytössä ollutta, puistoalueiden rajaamaa toimistoaluetta kehitetään asumispainotteiseksi. Alueelle rakennettavat asunnot tukevat koulun toimintaa, ja yhdessä ne muodostavat modernin kokonaisuuden. Alueelle suunnitellaan laadukasta ja monimuotoista omistus- ja vuokra-asumista.

Alueen keskellä sijaitseva, pääkonttorina toiminut toimistorakennus modernisoidaan nykyaikaisen koulun käyttötarpeisiin. Koululle on suunniteltu vehreä ja luonnonmukainen piha-alue, joka liittyy saumattomasti ympäristöönsä.

Alueelle tulee asumisen ja koulutoiminnan lisäksi jäämään moderni toimistokampus, jota on lisärakentamisella mahdollista laajentaa. Kaupalliset palvelut löytyvät Niittykummun metron lähettyviltä, joka sijaitsee kävelymatkan päässä.

– Uusikummusta muokataan korkeatasoinen, vihreä ja monipuolinen asuin- ja toimistoalue. Varmalle on tärkeää, että aluetta kehitetään vastuullisesti ja kestävän kehityksen näkökulmasta. Uusikummussa on tarjolla myös hyväkuntoista ja modernia toimistotilaa, Markkula kertoo.

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma on vastuullinen ja vakavarainen sijoittaja. Yhtiö vastaa yksityisellä sektorilla noin 878 000 henkilön työeläketurvasta. Vuonna 2016 Varman maksutulo oli 4,7 miljardia euroa, ja yhtiö maksoi eläkkeitä 5,3 miljardia euroa. Varman sijoitusten arvo oli syyskuun 2017 lopussa 45,4 miljardia euroa.