Helsingin Oopperatalo kuuluu Arkkitehtitoimisto Alpo Halme Oy:n referensseihin.

Vahanen laajentaa palveluitaan rakentamisen akustiikkaan yritysostolla

Vahanen ostaa akustiikkaan erikoistuneen Arkkitehtitoimisto Alpo Halme Oy:n

Kiinteistö- ja rakennusalan konsulttikumppani Vahanen-yhtiöt ostaa Suomen vanhimman akustiikan-äänitekniikan suunnitteluun ja tutkimukseen erikoistuneen Arkkitehtitoimisto Alpo Halme Oy:n. Vahanen-yhtiöt haluaa kaupan myötä kasvattaa erityisosaamistaan akustiikan ja äänitekniikan suunnittelussa, josta Halmeella on kokemusta vuosikymmenten ajalta. Vahasen tavoitteena on olla yksi Suomen merkittävimpiä akustiikkasuunnittelijoita tulevaisuudessa.

Helsingin Oopperatalo kuuluu Arkkitehtitoimisto Alpo Halme Oy:n referensseihin.

Vahanen-yhtiöiden konsernijohtaja Risto Rädyn mukaan yritysostossa kaksi erikoisasiantuntijaa löysivät toisensa. Vahanen on tunnettu erikoisalojen kuten rakennusfysiikan, arkkitehtuurin ja betonirakentamisen asiantuntijuudesta, joten Arkkitehtitoimisto Alpo Halme Oy:n tuominen osaksi konsernia on luontevaa.

– On ilo saada Halmeen osaaminen osaksi toimintaamme. Yrityksellä on pitkät perinteet ja valtava ammatillinen tietotaito, jota haluamme vaalia. Lisäksi akustinen suunnittelu sopii meille. Se tukee meidän kokonaistoimintaamme ja mahdollistaa laajemman palvelutarjonnan asiakkaillemme”, Räty kertoo.

Arkkitehtitoimisto Alpo Halme Oy on Suomen vanhin akustiikan-äänitekniikan suunnitteluun ja tutkimukseen erikoistunut konsulttitoimisto. Yritys on 53 vuoden aikana toteuttanut valtavan määrän akustisen suunnittelun, tilaäänijärjestelmien, rakennusteknisen äänieristyksen, tuotanto- ja voimalaitosten suunnittelun ja korjausrakentamisen ääniteknillisiä projekteja.

Toimiston referensseihin kuuluvat muun muassa Helsingin Oopperatalo, Turun tuomiokirkko, Tasavallan Presidentin virka-asunto Mäntyniemi ja Helsingin Säätytalo sekä huomattava määrä erilaisia konserttisaleja, monitoimihalleja ja areenoita ympäri maailmaa aina Uudesta-Seelannista Itävaltaan, Yhdysvaltoihin ja Argentiinaan saakka.

Arkkitehtitoimisto on myös toiminut vuosikymmeniä alan ammattilaisten kasvattajana ja kouluttajana. Alpo Halme opetti teknillisessä korkeakoulussa 25 vuotta ja hänen tyttärensä Eija Halme-Salo jatkoi työtä 20 vuotta. Yritys on siten siirtänyt osaamistaan uusille sukupolville 45 vuoden ajan.

Vahasen ehdotus lähteä kehittämään ja kasvattamaan arkkitehtitoimiston osaamista osana Vahasta kävi arkkitehti Alpo Halmeelle hyvin.

– Koimme, että meillä ei ollut enää mahdollisuuksia lähteä kasvattamaan toimintaamme. Tunnemme Vahasen vuosikymmenten ajalta ja yhteistyömme on aina toiminut hienosti. Koin, että tässä on nyt hyvä mahdollisuus kehittämiseen. Meillä on samanlaisia ajatusmalleja. Emme ole kumpikaan pelkästään kaupallisia toimijoita vaan myös tutkijoita, Halme kuvailee.

Arkkitehtitoimisto Alpo Halme Oy tulee säilymään omana yrityksenään osana Vahanen-yhtiöitä. Halmeen työntekijät Eija Halme-Salo (arkkitehti, SAFA), Ilkka Marttila (arkkitehti, SAFA) ja Olavi Salo (tekninen avustaja) jatkavat erityisasiantuntijatehtävissään kuten tähänkin asti. Alpo Halme työskentelee jatkossa osa-aikaisesti.

 


Vahanen-yhtiöt on suomalainen rakennus- ja kiinteistöalan asiantuntijaorganisaatio. Rakennamme hyvinvoivaa elinympäristöä luomalla terveitä ja kestäviä ratkaisuja yhdessä asiakkaidemme kanssa. Tarjoamme uudisrakentamisen, korjausrakentamisen ja kiinteistöjohtamisen kokonaispalveluja, rakennusfysikaalisia asiantuntijapalveluja sekä ympäristöpalveluja yli 300 asiantuntijan voimin.