Kuva: vantaanenergia.fi / Mari Waegelein

Vantaan Energia sijoittaa teknologiayhtiö Myrspoveniin

Vantaan Energia osallistui ruotsalaisen teknologia­yhtiö Myrspovenin rahoitus­kierrokselle, jossa kerättiin yhteensä 5,4 miljoonaa euroa. Myrspoven on teko­älyä hyödyntävä kiinteistöjen energiatehokkuus­toimiin ja energia­järjestelmien optimointiin keskittynyt teknologiayhtiö. 

Kuva: vantaanenergia.fi / Mari Waegelein

Vantaan Energian tavoitteena on mahdollisimman nopea siirtyminen hiili­negatiiviseen energian­tuotantoon. Keinoina tavoitteen saavuttamiseen ovat mahdollisimman tehokkaat tavat ottaa energiasta, materiaaleista ja hiili­dioksidista kaikki hyöty irti. Tämä mahdollistetaan energiantuotanto­investoinneilla ja uudenlaisten tekoälyä hyödyntävien energia­teknologioiden avulla, jotka auttavat niin kiinteistö­kohtaisessa energia­tehokkuudessa, kuin koko kaupungin kaukolämpö­verkon käytön optimoinnissa.

– Vantaan Energian toiminnan ytimessä on varmistaa, että energia ja rajalliset resurssit kiertävät mahdollisimman fiksusti. Yksi näistä toimista on kiinteistöjen energia­tehokkuuden parantaminen. Se tuo kiinteistöjen omistajille säästöjä energia­kustannuksiin ja parantaa sisä­olosuhteita sekä pienentää lämmityksestä aiheutuvia ympäristö­vaikutuksia. Kiinteistöjen energia­tehokkuutta tekoälyn avulla optimoivaan Myrspoveniin sijoittaminen on strategiaamme erinomaisesti sopiva valinta, kertoo Vantaan Energian Energiapalvelujen liiketoiminta­johtaja Matti Wallin.

Ruotsalainen Myrspoven on vuonna 2017 perustettu kiinteistöjen energiatehokkuus­ratkaisujen kehittämiseen keskittynyt teknologia­yhtiö, jonka tavoitteena on auttaa asiakkaitaan pienentämään energia­kustannuksiaan sekä hiili­jalanjälkeään. Vuonna 2023 Myrspovenin energiatehokkuus­ratkaisut olivat käytössä jo yli 1 000 kiinteistössä.

Vantaan Energian Venturing -toiminnassa etsitään aktiivisesti uusia innovatiivisia energia-alan ratkaisuja, joilla varmistetaan edullinen, toimitus­varma ja yhä vähä­päästöisempi energia asiakkaillemme nyt ja tulevaisuudessa. Sijoitus Myrspoveniin on osa tätä projektia.