Havainnekuva: Lukkaroinen Arkkitehdit Oy

Vanhan Vaasan sairaalan uudisrakennukselle saatiin suunnitteluratkaisu

Senaatti-kiinteistöt ja Vanhan Vaasan sairaala ovat käynnistäneet 48-potilaspaikkaisen uudisrakennushankkeen. Suunnittelusta järjestettiin viidelle suunnitteluryhmälle kutsukilpailu, jonka voitti Lukkaroinen Arkkitehdit Oy:n ehdotus ”Huomassa”.

Havainnekuva: Lukkaroinen Arkkitehdit Oy

– Senaatti-kiinteistöt teki lopullisen päätöksen valinnasta kuultuaan arkkitehtuurikilpailun SAFA-tuomarin ja Vanhan Vaasan sairaalan näkemyksiä. Ratkaisevana tekijänä oli ehdotuksen ansiot toiminnallisuuden ja turvallisuuden kannalta. Valittu ratkaisu täyttää uudisrakennukselle asetut tavoitteet ja tarjoaa hyvät mahdollisuudet kehittää kokonaisratkaisua edelleen, Senaatti-kiinteistöjen asiakaspäällikkö Jari Auer sanoo.

Hankkeen päätavoitteena on toteuttaa sairaalan toiminnan kannalta toimiva, turvallinen, muuntojoustava ja tehokas ratkaisu. Lisäksi uudisrakennuksen on sovittava valtakunnallisesti merkittävään rakennettuun kulttuuriympäristöön. 

Uudisrakennukseen sijoitetaan sairaalan kolme suljetuinta potilasosastoa sekä monitoimisali, valmistuskeittiö ja henkilökunnan ruokasali. Uudisrakennuksen tavoitelaajuus on 5444 bruttoneliötä.

Vanhan Vaasan  sairaalassa hoidetaan oikeuspsykiatrisia ja vaikeahoitoisia psykiatrisia potilaita sekä tehdään mielentilatutkimuksia.  Se on Senaatti-kiinteistöjen mukaan Suomen vanhin samassa paikassa edelleen toimiva sairaala. 

Uudisrakennuksen toteuttaminen vaatii vielä investointipäätöksen.