Kuva: Senaatti

Valtion vierastalo peruskorjataan

Senaatti-kiinteistöt aloittaa lokakuussa 2022 Helsingin Munkkiniemessä sijaitsevassa Valtion vierastalossa reilun vuoden kestävät peruskorjaus- ja perusparannustyöt.  Korjaus maksaa 12,7 miljoonaa euroa, ja urakan sai Consti Korjausrakentaminen.

Kuva: Senaatti

Valtion vierastalo on valtion edustustila, jolla on pitkät perinteet toimia valtionpäämiesten ja muiden korkea-arvoisten vieraiden majoitus- ja vierailutilana, missä käytössä se toimii jatkossakin.

Valtion vierastalo on valmistunut vuonna 1984. Sen suunnitteli arkkitehti Einari Teräsvirta. Nyt tehtävässä laajassa peruskorjauksessa vierastalo peruskorjataan kauttaaltaan. Kiinteistön talotekniikka uusitaan kokonaan, julkisivupinnat kunnostetaan, turvallisuustasoa kehitetään ja sisustus päivitetään alkuperäistä ilmettä ja arkkitehtuuria kunnioittaen. Rakennuksen katolle asennetaan aurinkopaneelit ja lämmityksessä siirrytään pääosin maalämpöön.

Kuva: Senaatti

Vierastaloa ei ole suojeltu asemakaavalla tai lailla, mutta Senaatti-kiinteistöjen omassa luokituksessa se on vastuusuojelukohde eli sitä pidetään suojellun rakennuksen veroisena arvorakennuksena. Myös rakennusvalvonta- ja museoviranomaiset suhtautuvat siihen kuin suojelukohteeseen. Tämän vuoksi suunnittelu tehdään yhteistyössä Museoviraston kanssa.

Senaatti-kiinteistöt toimii hankkeen rakennuttajana ja toteuttaa hankkeen projektinjohtourakkana, josta vastaa Consti Korjausrakentaminen Oy. Pääsuunnittelijana toimii AW2 Arkkitehdit Oy. Projektinjohtourakan kustannusarvio on 12,7 miljoonaa euroa.