Kuva: estateguru.co

Vaihtoehtoisrahoitusta järjestävä EstateGuru aloittaa Suomessa

Kuva: estateguru.co

Vuonna 2013 Virossa perustetun EstateGurun mukaan se on vaihtoehtoisrahoituksen suurin toimija Manner-Euroopassa. Sijoittajia on toistaiseksi ollut 58 000. Suomesta tulee EstateGurun kahdeksas markkina-alue.

Perinteisiin finanssisektorin toimijoihin verrattuna EstateGuru sanoo yhdistävänsä aiempaa joustavammin rakennus- ja liiketoimintaprojekteille rahoitusta etsivät yritykset ja kiinteistövakuudellisista yrityslainoista kiinnostuneet sijoittajat.

EstateGuru toimii välittäjänä sijoittajien ja rahoitettavan kohteen välillä. Palvelun kautta rahoitusta tarvitsevat hakevat projektilleen lyhyen aikavälin kiinteistövakuudellista lainaa, johon EstateGuruun kirjautuneet sijoittajat voivat puolestaan investoida. Rahoitettavat projektit voivat sisältää muun muassa uudisrakentamista, vanhojen kohteiden remontointia, yritysliiketoiminnan kehittämistä tai välivaiheen siltalainoja.

“Olemme keskustelleet aktiivisesti suomalaisyrittäjien kanssa jo elokuusta 2019 ja olemme vakuuttuneita siitä, että Suomen markkinat ovat valmiita EstateGurun kaltaisille moderneille toimijoille. Haluamme tuoda vaihtoehtoisrahoituksen hyödyt laajemman yleisön käsille ja tarjota todellisen vaihtoehdon perinteiselle lainamarkkinalle, joka monesti voi olla jähmeä ja byrokraattinen”, toteaa EstateGurun Suomen maajohtaja Matti Vansén.

Vansénin mukaan EstateGuru on mahdollistanut Euroopassa yli 240 miljoonan euron arvosta yrityslainoja, joiden keskimääräinen arvo lainaajaa kohden on hieman alle 140 000 euroa. EstateGurun toimitusjohtaja ja toinen perustaja Marek Pärtel sanoo, että vaihtoehtoisrahoitus on kasvava globaali trendi, jossa Suomi voi olla yksi edelläkävijöistä. Pärtelin mukaan keskeisenä tavoitteena on turvata rahoituksen saanti yrittäjille vaihtuvissa olosuhteissa ja erilaisissa markkinaympäristöissä.

“EstateGurun tavoite on olla rahoitusalan suurin kiinteistöihin keskittyvä palvelu Euroopassa vuonna 2025. Tämä onnistuu vain panostamalla palvelun laatuun ja läpinäkyvyyteen. Uskomme vahvasti, että vaihtoehtoisrahoitus ja EstateGurun liiketoimintamalli on luomassa taloudellisten menestystarinoiden seuraavaa aaltoa“,  Marek Pärtel sanoo.

“Markkinalaajentumisen myötä etsimme aina joukkoomme paikallisia ammattilaisia, koska haluamme puhua yhteistä kieltä sekä viranomaisten että asiakkaidemme kanssa. Suomi on meille luonteva laajennus Virosta katsottuna ja merkittävä osa liiketoimintamme kehittämistä yhä kansainvälisemmäksi“, sanoo Pärtel.

“Toiminnan laajentuminen Suomeen avaa yhä useammalle mahdollisuuden investoida matalalla kynnyksellä yhteen halutuimmista sijoituskategorioista, eli kiinteistöihin. Vaikka EstateGuru palvelee myös suuria summia sijoittavia institutionaalisia asiakkaita, mielestämme kiinteistösijoittaminen kuuluu kaikille. Tähän tarpeeseen tarjoamme nyt entistä helpomman ja monipuolisen ratkaisun“, Matti Vansén toteaa.