Uusi asuntorakennuttaja Newil & Bau haluaa edelläkävijäksi

Rakennus- ja kiinteistöalan ammattilaisten perustama Newil & Bau rakennuttaa kerrostaloja ja saneeraa vanhoja rakennuksia kaupunkikodeiksi Suomen kasvukeskuksissa.

Yhtiön hallituksen puheenjohtajana toimii Lujatalon entinen toimitusjohtaja Arto Pohjonen. Hallituksen jäsenet ovat Solitan Suomen maajohtaja Ossi Lindroos sekä Leasegreenin perustaja Juho Rönni. Myös muut Newil & Baun osakkaat eli toimitusjohtaja Petri Heikkilä, kaupallinen johtaja Mikko Salola ja investointijohtaja Henrik Heikkilä ovat toimineet pitkään rakennus- ja kiinteistöalalla sekä liikkeenjohdon konsultoinnissa. Yhtiön toimintaa tukevat kotimaiset ankkurisijoittajat.

Yhtiö on kehittänyt 5-kohtaisen suunnittelufilosofian, johon kuuluu kohteiden sijaintia kunnioittava arkkitehtuuri, yksityiskohtiin ulottuva sisustussuunnittelu, maisema-arkkitehdin suunnittelemat piha-alueet, arkea helpottavat asukkaiden palvelut sekä markkinoiden pienin hiilijalanjälki.

– Ajattoman kaunista, inspiroivaa ja ekologista uudisrakentamista pitäisi olla Suomessa paljon nykyistä enemmän. Muissa Pohjoismaissa uudiskohteiden kunnianhimo on korkeammalla. Tulemme osoittamaan, että samaan pystytään myös Suomessa, Newil & Baun toimitusjohtaja Petri Heikkilä sanoo.

– Uudisrakentaminen on Suomessa perinteisesti ollut liikaa tuotantolähtöistä sijaintipeliä. Uskon, että tulevaisuudessa myös itse tuotteen eli ihminen edellä suunnitellun asunnon ja sen ominaisuuksien merkitys korostuu kodin valintaperusteena. Haluamme kasvaa vuosien saatossa asiakkaidemme silmissä edelläkävijäksi, jonka kaikki kohteet ovat tunnistettavissa meidän rakennuttamiksi, toteaa Heikkilä.

Newil & Baun ensimmäisiä kohteita ovat Helsingin Ratakadulla sijaitsevaan, Alvar Aallon suunnittelemaan entiseen arkkitehtitoimiston taloon saneerattavat 18 arvoasuntoa sekä Lehtisaareen nouseva arkkitehtitoimisto Schauman & Nordgenin suunnittelema 30 asunnon uudiskohde.