Kuva: Arkkitehdit Von Boehm – Renell Oy, SRV

Uudenkaupungin Wintteri on valmis vuonna 2025

SRV ja Uudenkaupungin kaupunki ovat allekirjoittaneet sopimuksen uuden sivistys- ja hyvinvointikeskus Wintterin toteutusvaiheen käynnistämisestä. Hanke toteutetaan elinkaarimallilla: SRV rakentaa kiinteistön ja huolehtii sen kunnosta ja ylläpidosta 20 vuoden ajan. Urakkasopimuksen arvo on 59,7 miljoonaa euroa ja elinkaaripalvelujakson arvo 28,2 miljoonaa euroa. 

Kuva: Arkkitehdit Von Boehm – Renell Oy, SRV

Wintterin rakennustyöt käynnistetään tässä kuussa purku- ja maanrakennustöillä, ja kohde valmistuu vuoden 2025 helmikuuhun mennessä. Valitukset viivästyttivät rakentamisen aloitusta. 

Wintteriin tulee päivähoitoa, perusopetusta, toisen asteen koulutusta, taiteen perusopetusta, vapaata sivistystyötä sekä eri liikuntalajien harrastamista. Lisäksi kiinteistöön rakennetaan uusi uimahalli ja iso sisäliikuntahalli. Hankkeen laajuus on noin 22 500 bruttoneliömetriä. 

– Uudenkaupungin sivistys- ja hyvinvointihankkeessa on tehty kattavaa suunnittelutyötä kehitysvaiheen ajan, ja nyt lähdemme suurella innolla käynnistämään varsinaiset rakennustyöt. Yhteistyö kaupungin ja suunnittelutiimin välillä on ollut erinomaista. Uskomme vakaasti, että toteutettava rakennus tuo valmistuessaan merkittävää lisäarvoa kaupungille, ja elinkaarimalli varmistaa sivistys- ja hyvinvointikeskuksen optimaalisen kunnon pitkälle tulevaisuuteen, kun kiinteistön rakentaminen ja ylläpito toteutetaan elinkaarimallilla yhden toimijan toimesta, SRV:n Lounais-Suomen aluejohtaja Lari Mallius sanoo.

Wintteristä tulee A-energialuokan rakennus. Lämmitys- ja jäähdytysenergian lähteenä on geoenergia, ja osa kiinteistösähköstä tuotetaan aurinkopaneeleilla. 

– Yhteistyö SRV:n ja arkkitehtien kanssa on sujunut erinomaisesti. Kuuntelemalla hankkeen parhaita asiantuntijoita eli loppukäyttäjiä saamme kaupungin tarpeita palvelevan uudenaikaisen monitoimijatalon, kertoo Uudenkaupungin hankkeen projektipäällikkö Marko Kivistö.