TVT Asunnot pääsi esittelemään asuntoratkaisujaan kansainväliseen videosarjaan

TVT Asunnot on mukana kansainvälisessä Housing Europe -organisaation Building Communities -videosarjassa, joka esittelee kohtuuhintaisen asumisen innovaatioita ja ratkaisuja eri puolilla Eurooppaa.

Sarjassa kerrotaan miten sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävä asuminen toteutuu eri maissa. Sarja on osa asumisjärjestö Housing Europen toimintaa. Housing Europe on voittoa tavoittelemattoman asumisen järjestö Euroopassa. Siihen kuuluu asuntotoimijoita 25 maasta.

Building Communities -sarja on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä BBC StoryWorks Commercial Productionsin kanssa. Suomesta sarjaan osallistuu TVT Asuntojen lisäksi A-Kruunu Oy.

TVT Asuntojen videossa kerrotaan, miten TVT tarjoaa kohtuuhintaista ja hyvälaatuista asumista tavalla, joka on tasapainossa ympäristön kanssa.

– Nykyään yhä enemmän ympäristöarvot nousevat tehtäväksemme, TVT Asuntojen toimitusjohtaja Teppo Forss kertoo.

TVT Asunnoilla on muun muassa viher-, jäte- ja vesikuurit, joilla asukkaita kannustetaan kestävän kehityksen mukaiseen elämiseen. 

Videossa tutustutaan myös Kirsikka ja Kide -rakennushankkeeseen, jossa TVT Asunnot toteuttaa vertailevaa puu- ja betonikerrostalon rakentamista.

– Kirsikka ja Kide on mielenkiintoinen hanke. Mittaamme rakennusten hiilidioksidipäästöjä rakennustyön aikana. Tavoitteemme on näin oppia tekemään uusia taloja ja koteja vähemmillä hiilidioksidipäästöillä, kertoo toimitusjohtaja Teppo Forss.

Insinööritoimisto Vesitaito Oy:n tuotantopäällikkö Marjaana Kuismaa kertoo hiilijalanjälki- ja hiilikädenjälkilaskennasta osana rakennushankkeen suunnittelua.

Kirsikassa ja Kiteessä tullaan tutkimaan myös asumistyytyväisyyttä ja asumisen aikaisten päästöjen vähentämistä.