Tuukka Hakkarainen

Tuukka Hakkarainen nimitettiin Vahanen Suunnittelupalvelujen uuden suurhankeyksikön päälliköksi

DI Tuukka Hakkarainen on nimitetty Vahanen Suunnittelupalvelut Oy:n uuden Suurhankkeet-tulosyksikön päälliköksi sekä johtoryhmän jäseneksi 3.2.2020 alkaen. Hakkaraisella on kattava kokemus rakennesuunnittelun johtamisesta varsinkin sairaala-allianssihankkeissa, ja uuden yksikön myötä hänen ohjaukseensa siirtyvät lisäksi muun muassa liikerakentamis- ja teollisuushankkeet sekä vaativat jännebetonirakenteet, jotka sijoittuvat yrityksen liiketoiminnan strategiselle painopistealueelle.

Tuukka Hakkarainen

Hakkarainen on valmistunut vuonna 2010 Tampereen teknillisestä yliopistosta talonrakennustekniikan diplomi-insinööriksi. Hän tulee Vahaselle Swecolta, missä hän ehti lähes kymmenen vuoden aikana toimia usean konserniyrityksen palveluksessa, kuten Narmaplanilla, Finnmap Consultingilla ja viimeksi Sweco Rakennetekniikka Oy:ssä projekti-, ryhmä- ja osastopäällikkönä.

Hakkarainen on toiminut rakennesuunnittelun projektipäällikkönä esimerkiksi Tekla BIM -tietomallinnuspalkinnon voittaneessa Kainuun sairaalahankkeessa sekä viimeksi Ahveniston sairaalan kehitysvaiheessa. Hakkaraisella on FISEn vaativien betonirakenteiden ja rakennusfysiikan suunnittelijan pätevyydet, kokemusta rakennusfysiikan parista jo varhaiselta työuralta sekä takanaan myös useita esimiestyön valmennusohjelmia.

– Yksikönpäällikön toimessa haluan tuoda perinteisiinkin hankkeisiin allianssihankkeiden parhaita puolia eli tiedon jakamista etupainotteisesti, Hakkarainen sanoo.
– Rakentamiseen liittyvän tiedon liikuttelu valmiilla suunnitelmilla ei ole paras, tehokkain ja laadukkain vaihtoehto hankkeen ja lopputuloksen kannalta, vaan paras tulos saavutetaan varhain aloitetulla yhteistyöllä projektiosapuolten kesken. Käytännössä tämä tarkoittaa, että hankkeen pelisäännöt ja käytännöt käydään tarkasti läpi tilaajan ja suunnittelualojen kanssa, jotta kaikilla on yhteinen tavoite eikä hankkeen ratkaisuja tehdä minkään yhden osapuolen etua tavoitellen. Sairaalahankkeet ovat hyvä pohja ymmärtää monen tyyppistä rakentamista, koska iso sairaala koostuu monesta eri rakennuksesta: vuodeosasto on kuin hotelli, hallinnollinen puoli kuin toimistorakentamista, ja ”kuuma sairaala” eli varsinainen toimenpidepuoli taas vaatii omat erityiset tekniset ratkaisunsa.

Vantaalla asuvan Hakkaraisen perheessä on kaksi alle kouluikäistä lasta, joiden ansiosta arki pysyy puuhakkaana, mutta kesäisin aikaa riittää golfiin ja kalastukseenkin. Hän on käynyt urheilulukion ja pelasi lukioaikana pesäpalloa Sotkamon Jymyssä.

– Sairaala-allianssihankkeet ovat Tuukan ehdoton vahvuus ja tukevat hienosti strategiaamme keskittyä suurhankkeisiin, sanoo Vahanen Suunnittelupalvelut Oy:n toimitusjohtaja Ahti Rantonen.

– Voimakkaan kasvun painopisteemme on juuri tällä ja liike- sekä teollisuusrakentamisen alueella, joten Tuukka astuu uudenkiiltäviin isoihin saappaisiin eli strategisesti tärkeään rooliin yrityksessämme. Kehitämme yhdessä suunnittelun kokonaispalvelua, jossa vahva rakennetekniikan osaaminen yhdistyy kokonaisvaltaisella tavalla yhtiön muihin vahvuuksiin, ja haluamme toimia suunnannäyttäjän isoissa hankkeissa uudenlaisella avointen rajapintojen konseptilla, joka koituu loppupeleissä asiakkaidemme hyväksi.