Tapani Mäkikyrö

Tapani Mäkikyröstä Oulun yliopiston kunniatohtori

Oulun yliopisto on julkistanut toukokuussa 2020 vihittävät kunniatohtorit. Heidän joukkoonsa kuuluu Oulun kaupungin aiempi rakennusvalvonnan johtaja, DI Tapani Mäkikyrö.

Tapani Mäkikyrö

Diplomi-insinööri Tapani Mäkikyrö on Oulun yliopiston alumni ja aktiivinen toimija rakennusalalla. Mäkikyrön viime vuosien asiantuntijatoiminta selvitysmiestehtävineen on merkittävästi edesauttanut Oulun yliopiston rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutusvastuun palauttamista ja uuden DI-koulutuksen suunnittelua sekä koulutuksen yhteiskuntasuhteiden kehittämistä.

Mäkikyrön johdolla Pohjois-Suomen Rakennusklusteri ry on myös täysin uudistettu tehostamaan palautetun koulutuksen, elinkeinoelämän ja viranomaistahon uudenlaista yhteistyötä. Mäkikyrön toimiessa Oulun kaupungin rakennusvalvonnan johtajana kehitettiin ko. työhön palveleva, lisäarvoa tuottava, jo valtakunnan tasolle levinnyt Oulun toimintamalli, johon sisältyy myös laajaa koulutusantia kehityshankkeineen. Mäkikyrö on saanut työstään lukuisia valtakunnallisia tunnustuksia.

Kaikkiaan Oulun yliopisto vihkii 23.5.2020 yhteensä 21 uutta kunniatohtoria. Kunniatohtoriksi vihkiminen on korkein huomionosoitus, jonka yliopisto voi osoittaa henkilölle. Kaikki tulevat kunniatohtorit esitellään tiedotteessa:
https://www.oulu.fi/yliopisto/uutiset/kunniatohtorit-2020

Lisätietoja:
https://www.oulu.fi/promootio