?Ympäristöystävällisyys, korkea laatu ja upea design tekevät Woodiosta kilpailukykyisen ja raikkaan haastajan. Olen todella innoissani päästessäni mukaan Woodion ainutlaatuiseen matkaan juuri kansainvälistymisen kynnyksellä”, Pekka Rantala kommentoi liittymistään Woodion hallitukseen.

Pekka Rantala Woodion hallitukseen

Eco-design- ja materiaaliteknologiayritys Woodio on saanut myynnin ja markkinoinnin monitaiturin Pekka Rantalan mukaan hallitukseensa.

”Ympäristöystävällisyys, korkea laatu ja upea design tekevät Woodiosta kilpailukykyisen ja raikkaan haastajan. Olen todella innoissani päästessäni mukaan Woodion ainutlaatuiseen matkaan juuri kansainvälistymisen kynnyksellä”, Pekka Rantala kommentoi liittymistään Woodion hallitukseen.

Vuonna 2017 kotimarkkinoilla myynnin aloittanut Woodio on kasvanut vauhdilla ja nyt yhtiön strategiassa siirrytään kansainvälistymisvaiheeseen. Yhtiön hallitukseen on nimitetty ePassin toimitusjohtaja Pekka Rantala vahvistamaan Woodion kaupallista osaamista, erityisesti kansainvälisiltä markkinoilta. Syksyllä 2019 yhtiön operatiivista toimintaa voimistettiin nimittämällä Jan Timm Utecht Woodion kaupalliseksi johtajaksi. Utecht on vastannut mm. Marimekon APAC-liiketoiminnan rakentamisesta.

“Halusimme vahvistaa Woodion hallitusta myynnin ja markkinoinnin strategisella osaajalla. Upeaa saada Pekka mukaan, sillä edellä mainitun lisäksi hänellä on laajasti kokemusta ja osaamista monelta eri toimialalta sekä johtamisesta”, kertoo Woodion hallituksen puheenjohtaja Eerik Paasikivi.

Rantalalla on hyvin monipuolinen tausta yritysjohtajana. Hän on toiminut mm. toimitusjohtajana Rovio Entertainmentilla ja Hartwallilla, makeis,- ja leipomoliiketoiminnan johtajana Fazerilla sekä ennen ePassille siirtymistään markkinointijohtajana ja varatoimitusjohtajana HMD Globalilla. Vuosina 1994–2011 hän työskenteli Nokialla muun muassa yhtiön matkapuhelinten maailmanlaajuisesta markkinoinnista vastaavana johtajana.

”Woodiossa on monta hienoa elementtiä, jotka merkitsevät minulle paljon. Woodio materiaali on suomalainen nerokas innovaatio alalla, jolla ei ole nähty kunnon uusiutumista ja erottautuvuutta vuosikymmeniin. Ympäristöystävällisyys, korkea laatu ja upea design tekevät Woodiosta kilpailukykyisen ja raikkaan haastajan. Olen todella innoissani päästessäni mukaan Woodion ainutlaatuiseen matkaan juuri kansainvälistymisen kynnyksellä”, Pekka Rantala kommentoi liittymistään Woodion hallitukseen.

Woodio hallituksen muodostaa Eerik Paasikivi, Petro Lahtinen, Niklas von Weymarn ja Pekka Rantala.

Woodio tuotteissa yhdistyvät teknologinen innovaatio, skandinaavinen muotokieli, laatu ja ekologisuus. Yhtiön kehittämä materiaali on maailman ensimmäinen täysin vedenkestävä, puuhakkeesta valmistettu massiivipuukomposiitti.

Woodio avasi syksyllä 2019 ensimmäisen oman tehtaansa Helsingin Konalaan, joka on yhtiölle hyvin merkittävä virstanpylväs matkalla kansainväliseksi eco-design- ja materiaaliteknologiayritykseksi. Tänä vuonna Woodio lanseeraa brändin Ruotsissa ja Saksassa kotimaan markkinan rinnalle. Kansainvälisille markkinoille yhtiö lähtee selkeällä visiolla ja missiolla vähentämään CO2 -päästöjä toimialalla, jolla on totuttu käyttämään ympäristöä kuormittavia materiaaleja. Woodio pystyy teollisesti tuottamaan mm. keramiikalle ja sementille vaihtoehdon, jonka hiilijalanjälki on huomattavasti pienempi.