Kuva: GEM Property

Toimistorakennus Ilmalanlinna valmistuu keväällä 2023

Helsingin Ilmalaan, uuden Ilmalantorin laidalle valmistuva 12 000 neliön Ilmalanlinna on suunniteltu talotekniikaltaan, palveluiltaan ja saavutettavuudeltaan ekologiseksi. Suunnittelusta ovat vastanneet Parviainen Arkkitehdit Oy ja Sweco.

Kuva: GEM Property

Rakennukselle haetaan LEED Gold ja WELL Platinum Core -sertifikaatteja. Terveysturvallisuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota: rakennukselle luotiin New Normal -konsepti, jonka tarkoitus on parantaa tilojen hygieenisyyttä tarkasti valituilla materiaaleilla ja toimintaratkaisuilla.

Kohde on A-energialuokkaa, energialähteinä aurinkopaneelit, maalämpö, kaukolämpö ja kaukokylmä, kaikki uusiutuvaa energiaa. 

Ilmalanlinnaan tulee 3-kerroksinen alue yhteistyöskentelyyn. Vuokralaisten käytössä on myös erilaisia neuvottelu- ja työskentelytiloja lähi- ja verkkotapaamisiin. Ravintoloitsija Kim Heiniö vastaa lounas- ja catering-palveluista.

Ilmalanlinna valmistuu keväällä 2023 uuden Ilmalantorille, hyvien kulkuyhteyksien varrelle. Sweco jaUponor ovat ensimmäisten vuokralaisten joukossa. Kohdetta manageroi CBRE Finland Oy, ja tilojen vuokrausta hoitaa GEM Property.