Kuva: A-Kruunu

Tencon rakentaa A-Kruunulle vuokratalon Pasilaan

A-Kruunu on allekirjoittanut urakkasopimuksen Tencon Oy:n kanssa ARA-vuokratalon rakentamisesta Keski-Pasilan Ratapihakorttelien alueelle Tulistimenkadulle. Hankkeen on suunnitellut Arkkitehdit Hannunkari & Mäkipaja Oy.

Kuva: A-Kruunu

A-Kruunun talo on osa neljän rakennuksen muodostamaa lähes umpikorttelimaista kokonaisuutta, jossa rakennusmassojen korkeudet vaihtelevat. A-Kruunun mukaan asuntojen keskipinta-ala on 56 neliötä.

Asunnoissa ei ole huoneistokohtaisia saunoja. Taloon tulee saunaosasto ja kerhotila asukkaiden käyttöön. Autopaikkoja tehdään 14 pihakannen alle ja viereiseen kortteliin pysäköintitaloon.

– Nykyinen korkotaso vaikuttaa luonnollisesti myös ARA-hankkeiden toteuttamis­edellytyksiin, ja olemme iloisia saadessamme tämän hankkeen rakenteille. Hankkeen riskien hallintaan olemme toiminta­ympäristön tilanteesta johtuen panostaneet vielä tavanomaistakin enemmän, A-Kruunun toimitusjohtaja Jari Mäkimattila sanoo.

Tulistimenkatu 10:n rakentaminen käynnistyy syksyllä, ja kohteen arvioitu valmistumisaika on keväällä 2025.

– Keski-Pasilan alue on meille entuudestaan tuttu, ja hanke sopii erinomaisesti tuotanto­putkeemme. Hanke on meille asunto­rakentajana tärkeä tässä suhdanne­tilanteessa, toteaa Tencon Oy:n toimitusjohtaja Matias Mehtätalo.

A-Kruunu on valtion erityistehtäväyhtiö kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen tuottamiseen ja omistamiseen. Vuonna 2017 perustettu uudisrakentamiseen erikoistunut Tencon Oy kuuluu Avain Yhtiöt -konserniin ja toimii pääkaupunkiseudulla.