Kuva: Lapti

Lapti laajentaa Vuorentaustan koulun Ylöjärvellä

Vuorentaustan koulun laajennusosan rakentaminen vanhan peruskorjattavan rakennuksen yhteyteen alkaa Ylöjärvellä. Laajennusosan suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa Rakennusliike Lapti Oy. Rakennustyöt valmistuvat loppuvuodesta 2024.

Kuva: Lapti

Laajennusosaan tulee yleisopetustilat vuosiluokkien 5–6 reilulle 140 oppilaalle. Lisäksi uuteen koulu­rakennukseen tulee tilat musiikille, kuvataiteelle, käsitöille ja liikunnalle.

Muut koulun tilat sijaitsevat saneerattavassa vuonna 1995 valmistuneessa päärakennuksessa, jossa koulu­työ jatkuu normaalisti laajennus­osan rakentamisen ajan.

Laajennukseen tulee kullekin luokalle oma koti­luokka, mutta tiloja on mahdollista yhdistää isommaksi oppimis­ympäristöksi. Lisäksi luokkien käytössä on pienryhmätiloja.

Laajennusosan aula ja liikunta­sali mahdollistaa tilojensa ja akustiikkansa puolesta koulun omien ja ilta­käyttäjien tilaisuuksien järjestämisen. Vieressä sijaitseva iso musiikki­luokka toimii myös näyttämönä ja on avattavissa sekä liikunta­salin että pää­portaikkoon muodostuvan katsomon suuntaan.

Kaksikerroksinen laajennusosa on laajuudeltaan 2080 bruttoneliötä. Laajennus­osan arkki­tehtuurissa on käytetty olemassa olevan rakennuksen arkki­tehtonisia teemoja kuten punatiiltä ja valkoisia kattoja.

– Rakennuksen suunnittelussa ja toteutuksessa on huomioitu alan parhaat käytännöt, ja hanke toteutetaan ympäristö­ystävällisesti, minkä RTS-ympäristö­sertifiointi osoittaa. Laadukkaan tilaajan ja käyttäjien toiveet huomioon ottavan kokonaisuuden toteuttaminen on myös kestävää rakentamista, Laptin Pirkanmaan aluejohtaja Tuomo Turkkinen sanoo.

Laptin mukaan laajennusosasta tulee A-energialuokkainen. Rakennus lämpenee puu­pelleteillä, ja sen katolle asennetaan aurinkopaneeli­järjestelmä.